Van perfecte koffie tot een duurzamer kantoorgebouw: dit is Facility Management

min. lezen
facility-management-buas
Logo BUas
Deze content is gemaakt door BUas

Branded content

Er zijn vacatures te over en elk bedrijf wil ze: facility managers. Maar wat doe je eigenlijk als facility manager, is het leuk, waarom zou je dit willen en waar kan je dit studeren? Op die vragen geeft Chris, vierdejaars student International Facility Management aan BUas antwoord.

Wat is Facility Management?

Laten we beginnen bij het belangrijkste: wat is Facility Management? Chris: "We brengen veel tijd door in openbare ruimtes, zoals winkelcentra, concertgebouwen, ziekenhuizen en de bedrijven waar we voor werken. Als facility manager zorg je ervoor dat de faciliteiten in deze gebouwen aan alle eisen voldoen, op deze manier voelen klanten zich prettig en medewerkers geïnspireerd. Een facility manager maakt het leven van anderen dus een stuk makkelijker."

Wat zijn die faciliteiten dan? "Eigenlijk is dat alles wat je nodig hebt om als organisatie goed te kunnen werken. Van de tafels en stoelen, tot aan de wifi en van de koffie tot aan de verwarming in het gebouw.

Iedere organisatie heeft een andere omgeving met andere benodigdheden. Er is dus veel afwisseling in het werk van een facility manager. Daarnaast werk je met veel verschillende mensen en schakel je tussen allerlei afdelingen.

Dus, wil je met verschillende mensen werken, een verschil maken in de wereld om je heen, snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden, dienstverlenend en servicegericht zijn? Dan is de opleiding Facility Management misschien iets voor jou." Wat je leert en hoe je studietijd eruit ziet, lees je hieronder.

Elke dag is anders

“Wat ik zo leuk vind aan de opleiding Facility Management bij Breda University of Applied Sciences (BUas)? Elke dag is anders! Dat het zo breed is, vind ik erg interessant. Dat houdt de hele opleiding en het werkveld super divers.

Misschien denk je nu: maar dat lijkt me wel heel breed. Geen zorgen, gaandeweg kom je er natuurlijk wel achter wat je echt leuk vindt of juist wat minder bij je past, maar daar kun je je studie op aanpassen door binnen de opleiding een bepaalde richting te kiezen. Maar ik vind het leuk om een helicopterview te houden.”

Geen dag is hetzelfde op mijn opleiding! Dat het zo breed is, vind ik erg interessant. Dat houdt de hele opleiding en het werkveld super divers."

Chris, vierdejaarsstudent International Facility Management aan Breda University of Applied Sciences.

Chris vierdejaars facility management buas

International Journey

“Daarnaast was één van de aspecten die mij overhaalde, de ‘International Journey’ binnen BUas. Je zit op school met studenten van allerlei verschillende nationaliteiten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om drie keer met iedereen van hetzelfde jaar op fieldtrip te gaan en je krijgt ook nog eens de kans om in het buitenland stage te lopen!

Je leeft in een internationale omgeving, ontmoet mensen met verschillende culturele achtergronden en doet kennis op. De internationale connecties van BUas kunnen je goed op weg helpen tijdens je loopbaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik op deze manier helemaal wordt klaargestoomd voor mijn toekomst in binnen-en buitenland.”

Doe de quiz
buas.nl Past Facility Management bij jou?

Doe de (Engelstalige) quiz en je weet het binnen een paar minuten:

De verbindende factor

“Tijdens de studie International Facility Management leer je niet alleen te werken in een internationaal, maar ook in een breed vakgebied. Je leert dat de medewerkers, (core)processen en techniek centraal staan, en jij bent de verbinder. Facility management is er namelijk op gericht om medewerkers binnen organisaties een complete werkomgeving te bieden en daarmee bij te dragen aan het succes van de organisatie."

Groeiende sector

“Facility Management is een groeiende sector, omdat we het grootste deel van onze tijd leven en werken in een door mensen gebouwde facilitaire omgeving, zoals een kantoor.

Er is een grote behoefte aan nieuwe facility managers. Zoveel zelfs dat er wereldwijd miljoenen banen moeten worden vervuld. Het is dus een wijd open veld met veel kansen. Daar kan je inspringen met deze studie. Afgestudeerden van een hbo-opleiding Facility Management zijn namelijk breed inzetbaar en daardoor gewild voor diverse functies.

Kortom: je hebt oneindig veel mogelijkheden na deze studie. Eigenlijk teveel om op te noemen maar een paar voorbeelden zijn: facility manager, innovation manager, work environment advisor of event manager. Of aan de slag bij: multinationals, evenementenbureaus, catering-, schoonmaak- en beveiligingsorganisaties of vastgoedeigenaren.”

Een dagje meelopen

Wil je weten hoe een normale collegedag eruit ziet bij BUas? Loop dan een dagje mee met een student van jouw opleiding naar keuze.

MELD JE NU AAN

cta-open-dag-buasjpg (1)