Studeren en een corona bijbaan in het buitenland: hoe is dat?

min. lezen
studeren-bijbaan-GB

Een wereldwijde pandemie hoeft nog niet te betekenen dat jouw studieavontuur in het buitenland niet doorgaat. Daphne studeert namelijk midden in de coronacrisis in het Engelse Portsmouth, waar ze momenteel een Master Creatief Schrijven volgt. In deze blog vertelt ze over haar studiejaar en haar corona bijbaan.

Twee keer naar college geweest

Het afgelopen jaar stond in het teken van lockdowns en reisbeperkingen, maar voor Daphne was het duidelijk: haar droom om in het Verenigd Koninkrijk te gaan studeren zou doorgaan. Maar dit ging gepaard met de nodige veranderingen Daphne: “Eigenlijk zou ik mijn studie in Southampton gaan volgen, maar daar werd de Master uiteindelijk geschrapt door de coronacrisis. Gelukkig kon ik in Portsmouth wel terecht, dat is slechts 40 minuten met de trein vanuit Southampton, waar ik op kamers zit. Ook ben ik een maand later begonnen, in oktober in plaats van september.”

“Toen ik me afgelopen zomer inschreef was corona er al wel, maar ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het weer erger zou worden”, vertelt Daphne. “Ik had verwacht dat we misschien met mondkapjes in college zouden zitten. Dat liep allemaal even anders. Uiteindelijk heb ik volgens mij twee lessen ‘in het echt’ gehad. Voor de rest is het nu allemaal online. Ik mis de sociale interactie wel: nieuwe mensen leren kennen, na de lessen samen een drankje doen. Dat vind ik wel jammer.”

Daphne - studeren in Engeland

Corona bijbaan

Naast haar Master, die nu dus online plaatsvindt, heeft Daphne ook een corona-gerelateerd bijbaantje gevonden. “Ik sta bij de ingang van het ziekenhuis, hier controleer ik mensen die binnenkomen op het naleven van de coronamaatregelen. Ik vraag naar de symptomen, zorg dat iedereen het juiste masker op heeft en scan soms hun temperatuur. Als die te hoog is, mogen ze niet naar binnen.”

Al met al beleeft Daphne momenteel een studieavontuur in Engeland waarbij ze meer binnen zit dan gedacht, maar eenzaam is ze zeker niet. “Ik heb een vriend hier, dat maakt het natuurlijk wat minder saai en een extra reden om in Engeland te blijven. Want zelfs mijn Franse huisgenoot is met kerst vertrokken en niet meer teruggekomen. Mijn Master is ongeveer tot de zomer, dus ik zit hier nog wel een tijdje. Voorlopig is het afwachten op hoe het gaat lopen en of er de komende maanden hier meer mogelijk is. Maar ik krijg zo langzamerhand wel steeds meer zin om terug naar Nederland te gaan en al mijn vrienden en familie weer te zien.”

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.