"Ik neem zoveel mee uit de bachelor Humanistiek"

min. lezen
UvH-Abigail-Kerr-branded1-bachelorstudent
De Universiteit voor Humanistiek
Deze content is gemaakt door de Universiteit voor Humanistiek

Branded content

Abigail Kerr zit bij de Nationale Denktank. Ze heeft veel aan de studie Humanistiek nu ze onderzoekt hoe we kansengelijkheid in het onderwijs kunnen verbeteren. Wat die denktank is en hoe haar studie nu van pas komt, legt Abigail in dit interview uit.

In de Nationale DenkTank zetten twintig jonge denkers - met verschillende studieachtergronden – ieder jaar hun tanden in een maatschappelijk probleem. 

Waarom wilde je deelnemen aan de Nationale Denktank?

“Ik creëer graag kansen voor anderen, met name voor kinderen. Daarom sprak mij het thema van dit jaar erg aan. En ik vind het superleuk! "

Wat heb je tot nu toe gedaan?

"De organisatie vraagt je volledige inzet. Dat betekent dat ik andere dingen in mijn leven even op pauze heb gezet. En dat vier maanden lang! We komen steeds samen in Amsterdam. Als je hier niet woont, logeer je met andere deelnemers in een hotel. Je wordt professioneel begeleid en je volgt een strak programma. Eerst krijg je informatie aangereikt van allerlei experts, daarna ga je op onderzoek uit. We hebben samen meer dan 210 interviews afgenomen!"

Hoe heeft Humanistiek je hierbij geholpen?

"Ik herken in mijn werk zó veel uit de bachelor Humanistiek! Om te beginnen zijn er allerlei inhoudelijke thema’s die terugkeren. Bijvoorbeeld hoe onze samenleving in elkaar zit en hoe systemen binnen een maatschappij kunnen zorgen voor in- en uitsluiting van groepen. Of bijvoorbeeld welke invloed onze huidige prestatiemaatschappij heeft op kansengelijkheid. Juist dat de studie zo breed was, blijkt nu goed van pas te komen.

Ook heb ik veel geleerd van de practica, zoals gespreksvaardigheden. Je gaat met twintig mensen plus begeleiding een intensief proces in. Hierdoor kan ik me goed staande houden en ben ik me bewust van wat er gebeurt in een groep. De studie geeft je ook een verantwoordelijkheidsgevoel en je leert je uit te spreken. Ik kan woorden geven aan wat er gebeurt, en doe dat op een constructieve manier.

Zo blijft het gesprek met elkaar open, ook als er iets niet goed gaat. Tijdens de studie heb ik geleerd kritisch te blijven en mezelf uit te spreken zonder met mijn hakken in het zand te gaan. Dat er in deze universitaire studie ruimte is om deze soft skills bij jezelf te ontwikkelen, is uniek. Ik heb er veel aan in de praktijk."

UvH_UvH_officieel_RGB
uvh.nl Wat zijn patricia?

En welke vakken krijg je op de Universiteit voor Humanistiek?

En hoe gaat het nu verder?

"We presenteren onze oplossingen in december. Momenteel ben ik druk doende om een campagne te ontwerpen om mensen bewust te maken van de kansenongelijkheid in het onderwijs. De Nationale Denktank bestaat al vijftien jaar. Sommige van de oplossingen gaan echt werken en nemen een vlucht. Ik vind het bijzonder om op zo’n manier bij te dragen aan een mooiere samenleving.”

Lees meer verhalen van studenten.

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan naar de open dag van de Universiteit voor Humanistiek op zaterdag 12 maart 2022!

MELD JE NU AAN

Meld je aan voor de open dag
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.