5 angsten die tussen jou en je eigen bedrijf staan

min. lezen
5-angsten-die-tussen-jou-en-eigen-bedrijf-staan
Logo_University_Black Colors_B.W
Gemaakt door Unknown University of Applied Sciences

Branded content

Laten we eerlijk zijn, een eigen bedrijf beginnen is spannend. Je stopt je hart en ziel in een project en je weet niet zeker of het een succes wordt. Er hangt veel vanaf of je het wel of niet voor elkaar krijgt, en het is begrijpelijk dat je nerveus bent over mogelijke gevolgen. De stap om je eigen bedrijf te starten is dus een enorme en spannende beslissing.

Misschien ben jij nog niet met je bedrijf gestart omdat je twijfelt of je het wel kan. Hier zijn de 5 meest voorkomende angsten en manieren hoe je ermee om kunt gaan.

1. Angst voor het onbekende

Het is natuurlijk spannend om in een onbekende wereld terecht te komen, zonder zekerheid over wat er gaat gebeuren. Maar onthoud dat iedere ondernemer ooit bang was voor het onbekende. Het belangrijkste is om je onderzoek te doen, je voor te bereiden en je te concentreren op wat je weet, in plaats van wat je niet weet.

2. Financiële angsten

Misschien denk je voor het starten van een eigen bedrijf veel geld nodig hebt. Het is belangrijk om te onthouden dat er veel manieren zijn om geld te besparen. Zoals samenwerken met andere ondernemers of een klein bedrijf beginnen en het in kleine stappen groter te maken met je eerste winst. Bovendien kan je een crowdfunding beginnen, zoeken naar investeerders, of je eigen geld investeren door bijvoorbeeld spaargeld te gebruiken.

3. Angst voor het niet slagen

Het is begrijpelijk dat je bang bent om te falen, maar onthoud dat falen een onderdeel is van het leerproces. Het is belangrijk om te blijven leren en te blijven groeien, zodat je de kans op succes vergroot. Bovendien, als je faalt, betekent dit niet het einde van de wereld. Je kunt altijd opnieuw beginnen en jezelf en je onderneming verbeteren.

Bedrijven worden het best opgebouwd door vallen en opstaan, ofwel praktische toepassing. Je leert terwijl je groeit; je experimenteert, neemt berekende risico's en ontdekt wat het beste werkt voor jouw onderneming. Wees niet bang, laat jouw bedrijfsideeën de vrije loop, test ze uit en leer van de ervaring. Uiteindelijk vind je jouw passie en dan is de kans op succes veel groter!

4. Angst voor concurrentie

Het is normaal om angst te hebben voor concurrentie, vooral als je net begint met je eigen bedrijf. Maar is dit wel nodig? Je kunt concurrentie ook zien als een uitdaging en als iets wat je helpt om je bedrijf te verbeteren.

Bij bedrijven zoals Netflix, Instagram en Nintendo moest het originele idee aangepast worden. Concentreer je op je eigen unieke verkoop- en marketingstrategieën en onthoud dat deze concurrenten net zoals jou ook ooit met niks begonnen zijn.

5. Angst voor verantwoordelijkheid

Het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen bedrijf is best spannend. Maar bedenk dat je meer controle over je toekomst hebt als je een eigen bedrijf hebt en dat je de verantwoordelijkheid kunt dragen om te beslissen wat het beste is voor jou en je bedrijf.

Hoe helpt Global School for Entrepreneurship?

Bij Global School helpen we jou om dit soort angsten te herkennen en overwinnen. Start en groei jouw bedrijf met advies van onze Business Coaches en Learning Facilitators, en vind inspiratie in onze levendige co-working ruimte gevuld met ondernemende, gelijkgestemde mensen. Terwijl je de sprong in ondernemerschap waagt, biedt Global School jou de ruimte om nieuwe ideeën uit te proberen, fouten te maken en te groeien als ondernemer. 

Herken je deze twijfels en wil je weten hoe jij deze kan overwinnen?

Plan vandaag nog een online gesprek en ontdek hoe Global School je kan helpen met het starten van je eigen bedrijf.

PLAN EEN ONLINE GESPREK

Kom naar de open dag