Weet jij al wat je wilt worden? Ontdek eerst je skills

min. lezen
weet-jij-wat-je-wilt-worden-ontdek-skills-interieurvakman-vrouw
Logo interieurvakman
Deze blog is gemaakt door Interieurvakman/ vrouw

Branded content

Weet jij al wat je wilt worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar het antwoord, dat is meestal nog niet zo makkelijk. Zeker niet als je kijkt naar al die verschillende, leuke, spannende opleidingen en beroepen die er zijn. Niet gek als je hoofd ervan duizelt. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Begin dan eerst eens bij jezelf. En ontdek: wat voor type ben jij?

We zijn allemaal verschillend, gelukkig maar! Anders zou het maar saai zijn. We hebben allemaal zo onze eigenschappen en skills die maken dat die ene baan of opleiding het beste bij je past. We hebben een paar kenmerken voor je op een rijtje gezet, om te helpen uit te vinden wat voor type jij bent.

1. Een echte doener

Je hebt mensen die zich perfect thuis voelen achter een bureau op kantoor. Daar zijn ze helemaal happy mee.

Jij moet er niet aan denken, je wordt nu al helemaal gek van de hele dag stilzitten. Daar ben jij veel te beweeglijk en actief voor. Liever ben je iets aan het doen, iets aan het maken. Daar krijg jij energie van.

2. Pietje-precies

Keurig binnen de lijntjes blijven. Dat is jouw stijl. Voor de een klinkt het oersaai en een onmogelijke opgave, maar voor jou is dit geen probleem! Sterker nog, je bent een enorme pietje-precies. Als iets niet naar je zin is, dan doe je het gewoon nog een keer over. En als het moet nóg een keer. Net zo lang tot het helemaal perfect is. Pas dan ben jij tevreden.

3. Kom maar op met die uitdaging

Er zijn mensen die het kunnen: dag in dag uit hetzelfde doen, zonder dat het ooit echt spannend of moeilijk wordt. Dat geeft hen rust. Maar dat is niets voor jou. Niet dat je elke dag per se wilt bungeejumpen, of van een klif wil duiken, maar een beetje kick in je werk kun je welk gebruiken. Elke uitdaging, klein of groot, ga je graag aan.

4. Praatgraag

Je hebt het talent om gemakkelijk met mensen in contact te komen. Door jouw nieuwsgierigheid is een praatje zo gemaakt, en dat doe je dan ook graag. Je bent makkelijk om mee om te gaan en je legt graag iets uit. Dat maakt jou geschikt voor een baan waarbij je met klanten in contact komt. 

5. Teamplayer

Sommige mensen genieten ervan om alles samen te doen en onderdeel te zijn van een grote groep. Maar er zijn er ook die liever in hun eentje werken. En jij? Jij zit daar precies tussenin. Jij werkt gemakkelijk samen, maar je vindt het ook wel erg fijn om zelfstandig je werk te kunnen doen en zelf oplossingen te bedenken en beslissingen te nemen. Aan het einde van dag geeft dat jou de meeste voldoening. 

Maak die match

Passen deze skills bij jou? Dan heb jij alles in je om een goede interieurvakman of vrouw te worden! Als vakman/vrouw in de woonbranche werk je vooral met je handen, je houdt van afwisseling en een uitdaging, je bent nauwkeurig en kan goed met klanten omgaan. Bij de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v  (niveau 2 of 3) kun je kiezen uit vier verschillende richtingen. 

  1. Interieurvakman woning/projectstoffeerder; je legt dan allerlei soorten vloeren, bekleedt trappen en monteert raamdecoratie, kortom je maakt van een huis een echt thuis!
  2. Ga voor keukenmonteur; dan plaats je de mooiste keukens inclusief alle apparatuur.
  3. Kies je voor parketteur dan worden houten- en parketvloeren je specialiteit.
  4. Of wordt meubelstoffeerder en leer alle technieken om meubels te bekleden.
vlogger-lize-interieurvakman
youtube.com Vlogger Lize op pad met woningstoffeerder Gerjan

Benieuwd hoe een dag van een interieurvakman eruit ziet? Lize draait een dagje mee en krijgt te zien wat er allemaal bij komt kijken om een vloer te leggen.

Meteen een baan, meteen salaris!

Succes verzekerd op de banenmarkt als je de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v doet, want je bent altijd 100% zeker van werk. Je gaat meteen aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Naast 4 dagen werken ga je nog 1 dag naar school voor algemene vakken en theorie. Je hebt dus meteen een toffe job én geld op je rekening! Afhankelijk van het niveau duurt de opleiding 2 of 3 jaar. 

Kijk op leerbanenmarkt.nl voor een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt of neem contact op met de school.

Check de open dagen

Je kunt de opleidingen voor Interieurvakman/vrouw volgen bij verschillende scholen. Binnenkort zijn er weer open dagen, dan kun je een kijkje komen nemen en vertellen docenten en studenten je alles over de verschillende vakgebieden:

Meld je nu aan