Wat komt er allemaal bij kijken als je interieurvakman/vrouw bent?

min. lezen
Wat komt er allemaal bij kijken als je interieurvakman/vrouw bent?
Logo interieurvakman
Deze blog is gemaakt door Interieurvakman/ vrouw

Branded content

Interieurvakmensen zijn de mooimakers van het interieur. Zij zorgen voor die strakke vloer, compleet beklede trap en perfect gehangen gordijnen. Maar wat komt er allemaal bij dit werk kijken?

Wat doet een interieurvakman/vrouw?

Een interieurvakman/vrouw wordt ook wel woningstoffeerder genoemd. Jij zorgt voor de aankleding van een interieur. Je legt vloeren, van laminaat, pvc, linoleum of tapijt. Je bekleedt trappen, je monteert raamdecoratie, zoals gordijnen, jaloezieën en shutters en je kunt binnen- en buitenzonwering ophangen.

Volop variatie dus en nooit saai! Je komt in bewoonde en nog onbewoonde huizen, maar ook bij kantoren, scholen of een ziekenhuis zijn interieurvakmmensen/woningstoffeerders nodig. Maar waar je ook werkt, jij maakt het mooi!

Welke skills heb je nodig?

Werk jij graag met je handen? Wil jij klanten blij maken? Dan is de BBL-opleiding Interieurvakman m/v vast iets voor jou! Tuurlijk is het mooi meegenomen als je een beetje handig bent, maar het is niet nodig want je leert het vak vooral in de praktijk. Belangrijker is het dat je deze skills hebt, dan ben jij de ideale interieurvakman/vrouw!

  • Je werkt nauwkeurig en precies
  • Je houdt van een uitdaging
  • Je kan goed meten en rekenen
  • Je bent klantgericht en communiceert makkelijk
  • Je bent een teamplayer

Verhalen uit de praktijk

Om erachter te komen hoe het is om als woningstoffeerder aan de slag te gaan, kun je het beste naar verhalen van anderen luisteren. Daarom vertellen Youri en Mats over hun ervaring.

 

Youri: “Dat wil ik ook doen!”

De 18-jarige Youri is vorig jaar begonnen aan de opleiding voor Interieurvakman m/v en dat bevalt hem goed. “Eigenlijk wist ik nooit precies wat ik wilde worden. Maar toen ik op een open dag van de opleiding was geweest, raakte ik meteen enthousiast. Dit wil ik ook doen! Van vloeren leggen tot gordijnen ophangen en werken met allerlei gereedschappen en materialen. Alles beviel me gewoon heel goed.

Vanaf dag één heb ik plezier in mijn werk. Ik heb niet specifiek één ding waar ik goed in ben of extra veel zin in heb. Ik vind alles even leuk om te doen en het is super om bij mensen thuis te werken! Ik krijg altijd complimenten als alles af is.”

Youri gaat met elke dag plezier naar zijn werk.

Youri gaat met elke dag plezier naar zijn werk.

Mats maakt mensen blij

Mats werkt als woningstoffeerder omdat hij graag met zijn handen werkt. Zijn baan is lekker gevarieerd; elke dag komt hij bij een andere klant thuis. Als hij klaar is, zijn zijn klanten blij, en Mats dus ook!

Altijd een baan!

Met de 2 of 3-jarige BBL -opleiding voor Interieurvakman m/v ben je 100% zeker van een baan! Want de vloeren, keukens, gordijnen en jaloezieën zijn gewoon niet aan te slepen. Als je de opleiding gaat doen, want je gaat direct vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf aan de slag in de praktijk. Daarnaast ga je nog één dag naar school voor algemene vakken en theorie.
Je hebt dus meteen een gave job en money in je pocket.

Kijk op leerbanenmarkt.nl voor een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt. Of neem contact op met de school.

Check de open dagen

Je kunt de opleiding voor woningstoffeerder volgen bij:

  • HMC in Rotterdam;
  • Summa College in Veldhoven;
  • ROC Midden in Nieuwegein;
  • Deltion College in Zwolle;
  • Alfa College in Groningen. 

Kom sfeer proeven

Meld je direct aan voor een van de open dagen

 

Meld je nu aan

cta-inretail
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.