Weet jij al wat je wilt worden? Ontdek eerst je skills

min. lezen
ontdek-eerst-je-skills-podotherapie
podotherapie-studeren
Deze content is gemaakt door Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Branded content

Je hebt de vraag ‘weet jij al wat je later wilt worden?’ vast al heel vaak gehoord. Stomme vraag, zeker als je geen idee hebt wat er allemaal kan en de keuze ook nog eens reuze is. Enne, wat past jou? Waar word jij gelukkig van? En misschien nog wel belangrijker, wat wil je vooral niet, de wegstreep tactiek werkt doorgaans ook heel goed… laten we starten met: welk type ben jij?

Want niemand is hetzelfde, sterker nog, jij bent uniek! Jij bezit unieke eigenschappen en skills die bepalen welke baan of opleiding het beste bij jou past. We hebben een paar kenmerken voor je op een rijtje gezet, om je te helpen uit te vinden welke opleiding een match is voor jou.

Mensen mens

Je hebt het talent om gemakkelijk met mensen in contact te komen. Door jouw nieuwsgierigheid is een praatje zo gemaakt, en dat doe je dan ook graag. Je kunt goed luisteren en bent oprecht geïnteresseerd in andere personen. Dat maakt jou geschikt voor een baan waarbij je met klanten in contact komt.

Denken in oplossingen

‘Probleem’ is een woord dat jij niet kent. Jij gaat een uitdaging, groot of klein, niet uit de weg. Kijk jij graag verder dan je neus lang is? En kun je goed denken in oplossingen? Ben jij gek op onderzoeken, nieuwste technische snufjes, praktisch handelen en to get ‘the job done’? Dat maakt een baan waarbij je met verschillende vraagstukken werkt heel geschikt.

Ontwikkelen is key

Er zijn mensen die het kunnen: dag in dag uit hetzelfde doen, zonder dat het ooit echt spannend of moeilijk wordt. Dat geeft hun rust. Maar dat is niets voor jou. Niet dat je elke dag per se wilt sky diven, of van een hoge rots wil duiken, maar een beetje uitdaging in je werk kun je wel gebruiken. Jezelf blijven ontwikkelen en nog beter worden in je vak is aan jou wel besteed!

Een (wel)doener

Ben jij graag praktisch bezig en werk je gemakkelijk met je handen? Werken met verschillende materialen vind je interessant en wekt altijd jouw nieuwsgierigheid. Jij weet met een simpele aanpassing het verschil te maken en helpt in een handomdraai mensen uit de brand. Een werkomgeving waar je mensen echt kunt helpen, waar veel waardering voor is, past helemaal bij jou.

Is het een match?

Passen deze skills bij jou? Dan heb jij alles in je om een goede podotherapeut te worden! Als podotherapeut heb je een ontzettend afwisselende baan: Je behandelt mensen met eenvoudige voetklachten, of mensen met klachten die zijn ontstaan door een afwijkende voet, zoals bijvoorbeeld enkel-, knie-, heup- of rugklachten. Je ontwerp zelf de zooltjes, je kunt tenen die verkeerd staan behandelen en huid- en nagelaandoeningen aan de voet oplossen. Daarnaast werk je regelmatig samen met andere zorgverleners. En als je dit niet genoeg vindt, kun je je ook nog specialiseren in diabetes- of reumavoeten, sportpodotherapie en kinderpodotherapie. Bij de HBO-opleiding Podotherapie kun je nog heel veel kanten op.

Podotherapie = Baangarantie
Podotherapie = Baangarantie

In Nederland is een groot tekort aan podotherapeuten. Studeer je af als podotherapeut? Dan is het 100% zeker dat je direct aan de slag kunt, een uitstekend startsalaris ontvangt en werkt onder prima arbeidsvoorwaarden.

Meer info?

Ben jij geïnteresseerd, maar nog op zoek naar meer informatie? De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige hbo-studie. Deze kun je volgen bij Saxion Hogescholen in Enschede of bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Overweeg je een carrièreswitch? Dan is het ook mogelijk om een deeltijdopleiding te volgen.

Check de open dagen:

Saxion Hogescholen in Enschede

Fontys Hogeschool in Eindhoven

voetscan-podotherapie