Starten met je studiekeuze: welke soorten opleidingen zijn er eigenlijk?

min. lezen
welke-soorten-opleidingen-zijn-er-saxion
Saxion Hogeschool
Deze content is gemaakt door Saxion Hogeschool

Branded content

Oké, grote kans dat jij ergens dit jaar een studiekeuze wil maken. En wij vinden het niet gek als het hbo momenteel nog lijkt op een gigantisch doolhof. Want welke type studies zijn er eigenlijk? Wat past bij je? En waar begin je met oriënteren? Wij helpen je op weg!

Misschien herken je dit wel: turen naar websites met een immens 'studiekeuzelandschap', zonder enig idee welke richting je op moet? Niet onbegrijpelijk, want de keuze is reuze. Dus waar begin je? Het kan enorm helpen om studies in te delen in categorieën, richtingen of branches die goed bij je passen. Denk aan zorg, economie, techniek, onderwijs of creatie. Vanuit zo’n richting kun je kijken welke opleidingen daarbij horen. Sounds like a plan? Hieronder delen we de vier branches van Saxion, kun je gelijk een kijkje nemen.

ICT & Media

Klinkt dit als jou? Jij vindt de dynamiek tussen mens en machine razend interessant. Orde houden en gestructureerd te werk gaan is voor jou een eitje. Samenwerken aan projecten? Helemaal jouw ding. En creativiteit? Dat is gewoon jouw tweede naam. Denken in boodschappen en communicatiemiddelen, dat vind je geweldig. Herken je jezelf in één of meer van deze kenmerken? Dan is de kans groot dat een opleiding binnen ICT en Media perfect bij jou past.

Studies waar je aan kan denken: HBO-ICT, Creative Media and Game Technologies, Creative Business

Gedrag, Onderwijs, Gezondheidzorg en Welzijn

Voel je de adrenaline stromen wanneer je denkt aan de interactie tussen mens en machine? Ben jij diegene die tijdens vakanties in de (thuis)zorg te vinden is? Sta jij te popelen om je oppaskinderen nieuwe dingen bij te leren? Is jouw sportmassage zo gewild dat mensen er speciaal voor in de rij staan? Wil jij begrijpen waarom mensen zich gedragen zoals ze doen? Raak jij geboeid door het fascinerende wonder van het menselijk lichaam? En bovenal, brandt er een diep verlangen in jou om anderen te helpen? Als een of meerdere van deze punten jou bekend voorkomen, dan is een opleiding binnen de bruisende branche Gedrag, Onderwijs, Gezondheid en Welzijn bij Hogeschool Saxion op jouw lijf geschreven.

Studies waar je aan kan denken: Fysiotherapie, Toegepaste Psychologie, Pabo of Verpleegkunde.

Economie, Management en Organisatie

Tijdens een vakantie met vrienden neem jij zonder aarzelen de rol van penningmeester op je. Als het gaat om klachten over diensten of producten, ken jij je rechten als geen ander. Je droomt ervan om jouw stad nog aantrekkelijker te maken. Het bedenken van creatieve manieren om aandacht te trekken voor een event, actie of product, daar draai jij je hand niet voor om. En bovenal, de ambitie om voor jezelf te beginnen zit in jouw DNA. Herken jij jezelf in één of meerdere van deze eigenschappen? Heb jij de visie, het lef en de people skills? Dan verwelkomen we je met open armen bij Economie, Management en Organisatie.

Studies waar je aan kan denken: Accountancy, Hotel Management of Bedrijfskunde

Life Science, Design & Technology

Jij bent de persoon die altijd als eerste op de hoogte is van de nieuwste innovaties. Technisch vernuft gaat bij jou hand in hand met een flinke dosis creativiteit. Een toekomst in de technische sector is waar je naar streeft en samenwerken met anderen vind je geweldig. Plannen en gestructureerd werken zit in jouw natuur. Het idee om gehuld in een witte jas in een laboratorium onderzoek te doen, spreekt je enorm aan. Als je jezelf herkent in één of meer van deze eigenschappen, dan is een opleiding binnen Life Science, Design & Technology ongetwijfeld jouw perfecte match.

Studies waar je aan kan denken: Archeologie, Forensisch Onderzoek en Bouwkunde

Kom langs bij de open dagen

Een eerste indruk van vier verschillende branches. Hopelijk bieden dit soort categorieën wat meer overzicht in wat er te vinden is op het hbo. De volgende stap is om zelf te ervaren hoe je deze richtingen en opleidingen vindt. Dat kan natuurlijk perfect tijdens een open dag! Kom langs en ga uitgebreid in gesprek met de mensen die deze branches en studies als geen ander kennen: onze docenten en studenten. Zie je in november?

Kijkje nemen bij Saxion Hogeschool?

Bekijk hier de data van de open dagen bij Saxion in november

MELD JE AAN VOOR ONZE OPEN DAGEN

Kijkje nemen bij een Associate degree