Wat hebben keukens, vloeren en gordijnen gemeen? Ze zijn geïnstalleerd door echte vakmensen!

min. lezen
header-inretail-Wat hebben keukens, vloeren en gordijnen gemeen? Ze zijn geïnstalleerd door echte vakmensen!br2-nieuw-pakket
Logo_Interieurvakman
Deze content is gemaakt door Interieurvakman m/v

Branded content

Vloeren leggen, keukens installeren, gordijnen en jaloezieën ophangen? Wil je weten wat er voor prachtige vakopleidingen er zijn in de interieurbranche? Lees dan snel verder!

Snel door de content

Bij de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v kun je kiezen uit vier beroepen, in niveau 2 of 3:

Interieurvakmensen zijn de mooimakers van het interieur! Zij zorgen voor die strakke vloer, prachtig parket, die droom van een keuken en perfect gehangen gordijnen. Bedrijven staan in de rij om goede vakmensen een baan te bieden. Werk jij graag met je handen? Wil jij klanten blij maken? Dan is de BBL-opleiding Interieurvakman m/v vast iets voor jou!

Woningstoffeerder: mouwen opstropen en gaan!

Wil jij een baan vol afwisseling en eigen verantwoordelijkheid? Hou je van aanpakken en met je handen werken? Dat is precies wat een woningstoffeerder of projectstoffeerder doet. Geen dag is hetzelfde; je legt vloeren, bekleedt trappen, monteert gordijnen en plaatst buitenzonwering. Van een huis maak jij een thuis. Alle kennis die je nodig hebt over materialen, machines, gereedschappen en technieken leer je tijdens de 2 of 3-jarige BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v. Je begint meteen bij een erkend leerbedrijf; je werkt 4 dagen en gaat 1 dag naar school om het vak tot in de puntjes te leren.

Joey de Jong volgt de BBL-opleiding voor woningstoffeerder bij het Deltion College in Zwolle. Hij is gek op zijn vak en is op alles wat hij doet trots! Zijn droom? Een eigen bedrijfje starten.

Vanaf dag 1 een baan!

Wil jij zo nel mogelijke een betaalde baan? In de woonbranche is heel veel vraag naar goede interieurvakmensen. Je kunt zo aan de slag, want vloeren, keukens, en raambekleding worden volop verkocht. Met de BBL-opleiding voor interieurvakman m/v ga je meteen in dienst bij een erkend-leerbedrijf; je werkt vier dagen en gaat nog één dag naar school. Je leert een vak en krijgt meteen betaald!

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Keukenmonteur: elke dag een lach

Elke klant verheugt zich op de nieuw bestelde keuken. Als keukenmonteur maak jij die droom waar! Jij bent verantwoordelijk het monteren van keukenkasten, aanrechtbladen en de meest geavanceerde apparatuur en legt uit hoe ze werken. Timmeren en techniek gaan bij de opleiding voor Keukenmonteur hand in hand. En elke dag eindigt met een lach: als de keuken klaar is, zijn de complimenten voor jou!

Mark leert de praktijk bij DB Keukens. Hij koos voor opleiding voor keukenmonteur omdat hij van afwisselen werk houdt. Hij leert van zijn begeleider de fijne kneepjes van het vak.

Maak kennis met Dave: een echte ‘floor artist’

Hoe is het om al jaren in het vak te zitten? Woningstoffeerder Dave Amweg is nog altijd elke dag blij met zijn vak. Hij legt niet zomaar vloeren, hij is een echte ‘floor artist’. Niet voor niets is hij dan ook een paar keer Nederlands kampioen woningstofferen geworden. Voor ingewikkelde motieven en opvallende patronen draait deze ervaren Parketteur en interieurvakman zijn hand niet om. De vloeren die hij legt zijn dan ook zijn ware kunststukken. Hij is idolaat van zijn vak en vertelt enthousiast waarom

Meubelstofferen: Oude meubels in een nieuws jasje

Vintage meubelen zijn hot! De kick van een meubelstoffeerder is om ze op te knappen. Door te toveren met naald krijgen oude meubels weer een nieuwe kans. Tijdens de opleiding totMeubelstoffeerder krijg je les in oude én nieuwe stoffeertechnieken en leert werken met verschillende soorten naaimachines.

Meubelstofferen: oude meubels een nieuw jasje geven

Waar vind je een baan?

Elke opleiding helpt jou om een erkend leerbedrijf te vinden waar je direct aan de slag kunt. Kijk ook eens op leerbanenmarkt.nl of op vacaturesitewonen.nl. Als je het filter ‘ambacht/montage’ gebruikt, zie je meteen welke banen er zijn voor woningstoffeerders, parketleggers en keukenmonteurs. Je kunt ook zoeken op BBL- leerwerkplekken, voor een erkend leerbedrijf jou in de buurt.

Open dagen

Alle opleidingen organiseren een paar keer per jaar open dagen, meeloopdagen of staan op onderwijsbeurzen. Docenten en interieurvakmannen zijn er aanwezig om je meer over de opleiding te vertellen en jouw vragen meteen te beantwoorden. Bekijk hier de agenda voor de open dagen. Informeer ook bij de scholen wanneer je een kijkje kunt komen nemen.

Wil jij dit ook?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Klik dan op de knop hieronder en bekijk alle opleidingen

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN

Meubelstofferen