Wil je weten wat je als interieurvakman of -vrouw allemaal leert? We leggen het graag uit

min. lezen
Wil je weten wat je als interieurvakman -of vrouw allemaal leert?
Logo_Interieurvakman
Deze content is gemaakt door Interieurvakman m/v

Branded content

Interieurvakmensen: we kunnen niet zonder! Want hoe komen we anders aan een mooie laminaatvloer, prachtig visgraatparket of perfect opgehangen gordijnen? De woonbranche is booming! Voor vakmensen liggen de banen voor het oprapen. Wil jij de mooiste vloeren, keukens en raambekleding opleveren? Mensen blij maken met hun interieur? Dan is de BBL-opleiding Interieurvakman m/v vast iets voor jou!

Deze vier opleidingen zijn er

Bij de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v kun je kiezen uit vier beroepen, in niveau 2 of 3:

Woningstoffeerder: een vak voor kampioenen

Een woningstoffeerder of projectstoffeerder is een alleskunner. Een echte ‘doener’. Je legt vloeren, bekleedt trappen, monteert gordijnen en plaatst zonwering. Je weet alles van tapijt, vinyl, pvc en laminaat, en de gereedschappen en machines die daarbij horen. Maar die kennis moet ook ergens vandaan komen…  Je leert het allemaal tijdens de veelzijdige opleiding tot woningstoffeerder. Waar je wordt klaargestoomd tot een supertalent van de interieurbranche die lekker zelfstandig aan de slag gaat. De opleiding is een BBL opleiding waarbij je gaat leren en werken tegelijk. Om deze opleiding te volgen heb je een baan nodig. 

 

Wist je dat woningstofferen topsport is?!

Je bent actief bezig en krijgt telkens spannende nieuwe opdrachten toegeworpen. Geen wonder dat er een heel kampioenschap voor woningstofferen bestaat! Namelijk het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen. De moeilijkste motieven leggen met pvc? Een wenteltrap van tapijt voorzien? Kom maar door! Jij laat een staaltje vakmanschap zien. 

Kay Winters won dit jaar de eerste prijs bij de junioren. Hij volgt de BBL-opleiding voor woningstoffeerder bij het Deltion College in Zwolle. Hij vertelt wat hij zo mooi vindt aan het vak.

Keukenmonteur: precisiewerk voor toppers

Wist je dat we gemiddeld maar één tot twee keer in ons leven een nieuwe keuken kopen? Als keukenmonteur ligt er daarom een mooie verantwoordelijkheid op je schouders. En dat geeft een kick! Als je de opleiding tot keukenmonteur doet, dan word jij de vakspecialist voor het monteren van keukenkasten, aanrechtbladen en de meest geavanceerde ovens en nog veel meer. 

En als de klus geklaard is, zijn jouw klanten blij!

Kijk maar naar Anthonie. Hij houdt van het precisiewerk dat komt kijken bij het plaatsen van een keuken. Hij is gek op zijn werk, want elke dag is weer anders, en iedere keer is een maatwerkkeuken monteren weer een nieuwe uitdaging. Je moet verstand hebben verschillende dingen, zoals houtbewerking, installatietechniek en elektra. 

Kijk hieronder hoe Anthonie aan het werk is.

Altijd zeker van een baan

Met de 2 of 3-jarige mbo-opleiding voor Interieurvakman m/v ben je 100% verzekerd van een baan! Want de vloeren, keukens, gordijnen en jaloezieën zijn gewoon niet aan te slepen. Bij deze opleiding ga je leren en werken tegelijk. Om deze opleiding te volgen heb je een baan nodig. Je gaat in dienst bij een erkend leerbedrijf, en nog één dag in de week naar school. Je hebt dus meteen een gave job en money in je pocket.

HIER KUN JE DE OPLEIDINGEN VOLGEN

Parketteur: een echte kunst om het goed te kunnen

Een parket leggen is een kunst, die je kunt leren tijdens de opleiding tot parketteur. Je leert niet alleen hoe je prachtige nieuwe vloeren kunt leggen, maar ook om oude vloeren te herstellen. Tijdens de opleiding mag je bovendien direct aan de slag bij een bedrijf. Je hoeft dan nog maar een dag per week naar school. En: dacht je dat parketleggen een mannenberoep is? Think again! Kijk maar naar Saar Berks – die in 2016 werd uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Parketleggen.


Hier zie je hoe zij aan de slag is bij een prachtige klus

Meubelstofferen: oude meubels krijgen een tweede leven

Een oud stoeltje bij het grofvuil zetten? Niet nodig, want een meubelstoffeerder tovert deze gewoon weer om tot een prachtig nieuw pareltje! Wat is er leuker dan iets moois te maken van iets wat oud en versleten was? Tijdens de opleiding tot meubelstoffeerder leer je werken met hand- en naaimachines en krijg je les in zowel nieuwe als oude stoffeertechnieken.

HMC opleiding Meubelstoffering__2

Zoek een erkend leerbedrijf

Wist je dat er heel veel banen voor interieurvakmensen zijn? Neem maar eens een kijkje op de vacaturesite wonen. Als je het filter ‘ambacht/montage’ gebruikt, zie je meteen welke banen er zijn voor woningstoffeerders, parketleggers en keukenmonteurs. Je kunt ook zoeken op BBL- leerwerkplekken, zodat je ziet of er een erkend leerbedrijf is bij jou in de buurt. 

Lijkt jou dit iets?!

Wil jij weten wat je als interieurvakman/vrouw kunt worden? 

CHECK DE OPLEIDINGEN

interieurvakman_Studiekeuzelab_Keukemonteurs1