Stan vond zijn draai op een kleine, persoonlijke school

min. lezen
Stan-TNS-1
TNS Logo 2019
Deze content is gemaakt door The New School

Branded content

Stan wist nog niet precies wat hij ging studeren toen hij eindexamen deed. Logisch! Hoe moeilijk is dat ook wanneer je 17 bent!? Na een start aan de HvA, waar het niet lekker liep, sloeg de twijfel toe. Maar nu is Stan toch gelukkig, want hij studeert aan The New School. Hoe vond Stan zijn plek uiteindelijk?

"Ik zat niet op mijn plek"

Stan's familie heeft een grote eigen zaak in tulpen waar zijn oudere broers gingen werken. Daardoor had hij de ruimte om te kijken wat hij buiten het familiebedrijf kon bereiken. "Ik ben op zoek gegaan naar wat bij mij past, maar het was een hele zoektocht. Ik zat eerst op een grote reguliere hogeschool en begon daar met commerciële economie.

Het eerste jaar heeft hij afgemaakt, maar helaas had hij niet genoeg punten aan het einde. "Toen ben ik gaan kijken welke opleiding beter bij mij past. Ik concludeerde dat ‘cijfertjes’ gewoon niet helemaal mijn ding is. Dus switchte ik naar communicatie op diezelfde hogeschool. Ik vond het best leuk, maar had altijd discussies met docenten, ik kwam er gewoon niet goed in, waardoor ik steeds onzekerder werd.

Ik heb me serieus afgevraagd of ik niet beter naar het mbo kon, of naar een ander soort communicatie opleiding."

"Waarom lukt het mij niet op het reguliere hbo?"

Na lang zoeken kwam Stan uit bij The New School. "Na een kennismaking op The New School en een gesprek met directeur Kees en docent Joost, was ik overtuigd. Ik heb mensen om me heen nodig die me motiveren. Die mensen vond ik bij TNS. Ze zien je staan, je leert je talenten te benutten en creatief te denken. In een kleinschalige en persoonlijke omgeving gedij ik beter. Ik kwam er hier gelukkig achter dat ik het wél kan."

Ook leerde hij waar zijn kracht ligt. Het talent wat er op de grotere hogeschool niet uitkwam, kwam er op The New School wel uit. "Ik word hier beoordeeld op wat ik kan en op mijn motivatie en ambitie, en dat is heel fijn."

Wel is The New School particulier en dus loopt de financiering anders. Je krijgt er gelukkig wel studiefinanciering en je kunt nog wat extra aanvragen. Dat heet collegegeldkrediet.

TNS Logo 2019
thenewschool.nl Wat is The New School?

TNS is een school die al 35 jaar bestaat en een brede opleiding biedt op het terrein van marketing, communicatie en creativiteit. Check vooral de website.

Ik heb mensen om me heen nodig die me motiveren. Die mensen vond ik bij The New School."

Stan, derdejaars aan TNS

Spannend vakgebied

Stan zit nu helemaal op zijn plek. "Wat ik interessant vind is dat je wordt opgeleid voor werk in een veelzijdig vakgebied waar continu van alles verandert. TNS is klein en daardoor kunnen ze snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Soms zijn ze die zelfs voor!

Daarnaast leer je op de opleiding zoveel over mensen, bedrijven, producten en nog veel meer. Wat ik tot slot belangrijk vind is dat je niet vastzit aan een traditionele scriptie. Je kunt ‘vrij afstuderen’."

Dus als je ontdekt dat je bijvoorbeeld een eigen bedrijf wilt opzetten, een boek wilt schrijven of een documentaire wilt maken, kan dat binnen je studie. "Ik weet dan ook zeker dat ik straks een interessante en passende plek voor mij op de arbeidsmarkt ga vinden."

Bezoek de open avond!

Ben je benieuwd geworden naar The New School? 

SCHRIJF JE IN VOOR DE OPEN AVOND

TNS Logo Bildung 2019