Twee jaar studeren maar wel een diploma op hbo-niveau?

min. lezen
associate-degree-tio
Branded content van Tio
Deze content is gemaakt door Tio

Branded content

Imke vertelt je alles over Associate degree-opleidingen. “Een diploma op hbo-niveau in twee jaar paste perfect bij mij. Ik zag mezelf geen vier jaar meer studeren."

Een snelle start van mijn carrière

In het midden van de pandemie was Imke bezig met een hbo-opleiding Facility Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Gemotiveerd blijven tijdens de coronacrisis was lastig. Met als gevolg dat ze niet voldoende studiepunten haalde en besloot op zoek te gaan naar een andere studie. Imke legt uit: “Een vier-jarige studie vond ik te lang. Het was een idee van mijn moeder om bij Tio te gaan kijken. Tio bood precies aan waar ik naar op zoek was: in twee jaar een Associate degree Hotel- en Eventmanagement halen.”

Een voorwaarde van een nieuwe studie was dat het een snelle start aan haar carrière moest geven. “Een Associate degree was daarom echt perfect. Ik kon versneld mijn diploma halen en het sloot goed aan op mijn mbo-opleiding.”.

Een goede combinatie van theorie en praktijk

Hogeschool Tio bevalt Imke goed: “We beginnen in het eerste jaar met veel praktijkvakken zoals koken en daarnaast theoretische vakken zoals finance, marketing en sales. Het is een goede combinatie van theorie en praktijk, ik heb echt het gevoel dat ik hierdoor de lesstof beter begrijp.”

Alle voorbeelden van docenten komen uit de praktijk, hierdoor zijn de lessen altijd interessant, vertelt Imke. “De meeste docenten hebben ook nog steeds een bedrijf of een baan.  Ze werken zelf ook in het vakgebied waardoor ze altijd goede praktijkverhalen hebben. Je krijgt hierdoor echt een beter beeld bij de lesstof.” Je krijgt hierdoor echt een beter beeld bij de lesstof.”

Wat ook tot de verbeelding spreekt zijn de bedrijfsbezoeken die Tio organiseert, Studenten kunnen hierdoor een goed beeld schetsen van hun toekomstige carrière. “De bedrijfsbezoeken vond ik echt leuk! We hebben al verschillende hotels bezocht.”

De Hotel- en Eventweek was Imke’s favoriete project. “Met andere studenten ga je een Stayokay hotel ombouwen tot een volwaardig hotel. Met elkaar moet je een week het hotel zelfstandig runnen,” gaat Imke enthousiast verder. “Het is heel erg leuk, maar ook heel leerzaam!”

Naar Ibiza voor je stage

Stages zijn een onderdeel van de Associate degree-opleidingen. Bij Tio loop je stage in de zomer. “Bij de opleiding Hotel- en Eventmanagement ga je bij de Associate degree twee keer stage lopen, waarvan één stage in het buitenland,” licht Imke toe. Het is haar droom is volgende zomer stage te lopen op Ibiza: “Het is fijn dat het nog binnen Europa is, familie en vrienden kunnen dan makkelijk langs komen.” De komende zomer gaat Imke in Nederland stage lopen. Ze gaat in Nijmegen aan het werk bij het Mercure hotel.

Steeds meer studenten volgen een Associate degree-opleiding

Volgens MBO Today kiezen studenten in Nederland steeds vaker Associate degree-opleiding. Op dit moment volgen al meer dan 20.000 studenten een Associate degree-opleiding, en dit aantal blijft groeien.

Vanuit het bedrijfsleven kwam de wens voor werknemers met een opleidingsniveau tussen mbo4 en hbo-bachelor. Op deze manier zijn de Associate degree-opleidingen in het leven geroepen.

Tio biedt Associate degree-opleidingen aan op het gebied van business, hospitality, marketing en makelaardij. Bekijk hier alle mogelijkheden bij Tio.

Lijkt zo’n opleiding jou wat?

Kom sfeer proeven! Maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding tijdens een open dag.

Bezoek de open dag

tio-verhaal-fabienne-cta