Student Fabiënne vertelt: ‘Toen wist ik het zeker: deze studie past bij mij’

min. lezen
Fabienne vertelt over haar studiekeuze
Branded content van Tio
Deze content is gemaakt door Tio

Branded content

Het maken van een studiekeuze kan best lastig of zelfs eng zijn. Tio-student Fabiënne van den Berg weet dit uit eigen ervaring. Toch maakte ze een studiekeuze waar ze nog iedere dag blij mee is. Hoe pakte zij het aan?

Halverwege de middelbare school weet je waarschijnlijk wel welke vakken je leuk vindt en welke niet. Maar hoe vind je vervolgens een studie die écht past bij wat je wil en wie je bent? 

Op de havo wist Fabiënne al dat ze ‘iets’ wilde gaan doen met cijfertjes, met economie, en o ja, wiskunde lag haar ook goed. Ze ging op onderzoek uit en vond uiteindelijk in Financial Business Management van Tio een match made in heaven. Fabiënne vertelt hoe zij de voor haar perfecte studie op het spoor kwam.

Oriënteren op studies

Al in 3 havo begon Fabiënne zich te oriënteren. Op een scholenmarkt op haar middelbare school kwam ze in aanraking met verschillende hogescholen en opleidingen. Vooral Tio maakte destijds veel indruk op haar, vertelt ze. “Op Tio zijn de klassen klein en is het onderwijs persoonlijk. De docenten komen uit de praktijk en omdat er veel contacturen zijn, heb je minder zelfstudie. Dat sprak me heel erg aan. Ik zag al direct dat Tio meerdere business-studies aanbood die aansloten op mijn interesses.”

Open dagen bezoeken

Maar Fabiënne hield alle opties open en bezocht in de periode erna verschillende open dagen. “Het maken van een goede studiekeuze vond ik best eng, want hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Veel open dagen vonden alleen online plaats vanwege corona. Meeloopdagen of proefstudeerdagen heb ik dus ook niet gedaan. Ik heb daardoor nog best lang getwijfeld tussen verschillende hogescholen en opleidingen.”

De juiste studie vinden

“Maar toen ik een open dag van Tio bezocht, wist ik het zeker”, gaat Fabiënne enthousiast verder. “De opleiding Financial Business Management sloot perfect aan bij mijn interesses. Het voelde direct goed op die open dag; er hing een fijne en gemoedelijke sfeer. Dat was voor mij echt de bevestiging van mijn eerste gevoel. Ook mijn ouders stonden volledig achter mijn beslissing, dat voelde heel fijn.”

Tip: focus op waar je blij van wordt

Inmiddels zit Fabiënne alweer in haar tweede jaar en ze vindt studeren aan Tio bijna nog leuker dan ze had verwacht. “Tio’s kleinschalige onderwijs past heel goed bij mij. Ik heb heel bewust voor een particuliere opleiding gekozen. In de kleine klassen krijg je echt persoonlijke aandacht van docenten, en ook mijn studiecoach staat altijd voor me klaar. Dat is heel fijn. Er is binnen de opleiding veel aandacht voor de praktijk, zo heb ik al veel praktijkervaring opgedaan dankzij projecten en een stage bij KLM. En ook niet onbelangrijk: het is gewoon supergezellig op school. Omdat het zo kleinschalig is, kent bijna iedereen elkaar. Ja, ik ben nog altijd blij met mijn studiekeuze. Tegen andere studiekiezers kan ik ook alleen maar zeggen: focus op waar je blij van wordt!”

Lijkt zo’n opleiding jou wat?

Kom sfeer proeven! Maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding tijdens een open dag.

Bezoek de open dag

tio-verhaal-fabienne-cta