Online bijles: hoe zit dat nou?

min. lezen
interview-gostudent
gostudent-logo
Deze content is gemaakt door GoStudent

Branded content

Sinds het begin van GoStudent in mei 2021 volgen nu al ongeveer 1000 leerlingen wekelijks 1 op 1 bijlessen. Maar hoe zit dat nou precies? Online bijles, werkt dat? Is het niet saai?

Bijlesdocent Jan en zijn leerling Esmee gaan hier wat dieper op in door elkaar te interviewen. Zij geloven namelijk dat bijles meer is dan een gemiddelde verbeteren of een cijfer ophalen. Benieuwd hoe het werkt?

Klik hier voor een gratis proefles

Laten we beginnen met een voorstelrondje!

"Hoi, ik ben Esmee de Kock. Ik zit op Havo 3 van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Ik had al een tijdje moeite met Duits en ben nu sinds augustus bezig met bijlessen via GoStudent."

"Ik ben Jan Kajuiter! Ik studeer op dit moment Vastgoed & Makelaardij aan de Hanzehogeschool in Groningen. Bij GoStudent geef ik bijles in de vakken Duits, Nederlands en Economie."

Esmee: Hoe bevalt het lesgeven je?

Jan: Het lesgeven is super! Ik kan alles zelf inplannen, ik heb super leuke connecties met mijn leerlingen en het helpt mij ook met het leren van mijn eigen lesstof.

Esmee: Had je ooit gedacht dat dit je bijbaan zou zijn?

Jan: Nee, eigenlijk niet. Ik heb wel altijd gedacht dat bijles geven een leuke bijbaan kon zijn, maar zag dat niet op deze manier.

Esmee: Wat bedoel je met ‘op deze manier’?

Jan: Nou, voornamelijk online. Maar ik kom er eigenlijk achter dat het heel veel voordelen heeft. Doordat zowel mijn leerling en ik geen reistijd hebben, kunnen we veel flexibeler zijn in het inplannen van lessen, dus ik kan m’n eigen schema aanhouden. Daarbij is het leuk om een band op te bouwen met iemand omdat je elkaar regelmatig ziet.

interview-skl

Esmee en Jan tijdens een online bijles sessie

Jan: Wat vind jij eigenlijk zo leuk aan mijn lessen?

Esmee: Ik vind het fijn dat ik specifieke hulp krijg bij de dingen waar ik moeite mee heb. Je geeft hele goede uitleg en bereidt alles goed voor. Jij maakt de opdrachten met mij samen, waardoor ik het veel beter snap dan wanneer iemand achteraf iets aan me uitlegt. Wat ik ook fijn vind is dat het niet een paar lesjes voor een examen is, maar dat we iedere week zitten. Zo kunnen we veel herhalen en onthoud ik de stof goed. 

Esmee: Jij studeert nu Vastgoed & Makelaardij - hoe heb je voor deze studie gekozen?

Jan: Heel simpel eigenlijk. Ik zag deze opleiding bij een Open Dag van mijn eigen middelbare school en wist meteen dat dit het was.

Weet jij eigenlijk al wat je wilt gaan studeren hierna?

Esmee: Ik weet het nog niet precies, maar ik wil in ieder geval de zorg in.

Jan: Hhhmm, dan ga je niet zoveel aan mijn lessen hebben! Hahahaha!

Esmee: Hahahaha, nee ik heb niet perse veel aan de Duits lessen. Maar omdat we het niet alleen maar over Duits hebben, maar ook over andere dingen, kan ik me goed voorstellen dat ik je vragen wil stellen over algemenere dingen. Bijvoorbeeld studiefinanciering, hoe je het beste aan een kamer komt, welke studentenvereniging het leukst is etc.

Jan: Ja, dat vind ik ook fijn aan het bijles geven op deze manier. Omdat er ook gekeken wordt naar de interesses van de bijlesdocent en de leerling, probeert GoStudent een leuke match te maken. Dus we kletsen ook over hobby’s, school en sociale levens. Het moet tenslotte wel een beetje gezellig blijven! 😉

Esmee: Ja, en van die gesprekken heb ik ook echt nog wel wijze lessen geleerd. Op tijd met alles beginnen en een goede voorbereiding is het halve werk. Dat gaat ook vast nog van pas komen in mijn vervolgstudie!

Jan: Heb ik je dan misschien ook wel geïnspireerd om zelf bijles te gaan geven?

Esmee: Dat weet ik nog niet, maar goed om te weten dat de mogelijkheid er is! Het lijkt me een top bijbaan!

Gratis proefles bij GoStudent?

 

Klik hier voor een gratis proefles

Gostudent bijles
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.