Het mooiste kantoor van Nederland? Dat vind je op de trein

min. lezen
mooiste-kantoor-van-nederland-vind-je-op-de-trein
Bij NS raak je niet uitgekeken.
Deze content is gemaakt door NS

Branded content

Wat is er nou mooier dan lekker onderweg zijn, genieten van prachtige landschappen en veel verschillende mensen ontmoeten. Welke plannen je ook hebt met je carrière, bij NS kun je alle kanten op. Jij zorgt ervoor dat honderdduizenden reizigers veilig, comfortabel en op tijd op hun bestemming aankomen. Een hele verantwoordelijkheid! Daarom hebben wij speciale mbo-opleidingen waarin we je helemaal klaarstomen voor een baan bij NS. We zetten de drie opleidingen op een rij.

Wat leer je als conducteur?

Als conducteur bij NS reis je door het hele land, heb je een afwisselend rooster en maak je van alles mee. Zakenmensen, feestende voetbalsupporters of mensen op weg naar een concert. Jij houdt de trein veilig, zorgt dat je op tijd kunt vertrekken van het perron en maakt een fijne reis mogelijk voor onze reizigers. Samen met de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort, Nova College in Haarlem en het Koning Willem 1 College in Den Bosch biedt NS de opleiding ‘Handhaver Toezicht en Veiligheid – Conducteur’ aan. Zodat je als conducteur goed kunt handelen in iedere situatie.

Tijdens de opleiding loop je stage bij NS en doe je direct praktijkervaring op. Je leert: de trein veilig en op tijd te laten vertrekken, gastvrij omroepen, reizigers verder op weg helpen en ook stevig in je schoenen staan als dat nodig is. Daarom behaal je ook de bevoegdheid tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond ben je klaar om direct te solliciteren bij NS.

Wat leer je als machinist?

De mooiste uitzichten, een afwisselend rooster, een paar ton aan materieel in jouw handen en alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Als machinist is jouw dag nooit saai! NS werkt samen met het ROC van Twente, ROC van Amsterdam, STC-Group Rotterdam en het Koning Willem 1 College in Den Bosch waar je een opleiding kunt volgen tot machinist.

Na de opleiding ken je de regels op het spoor, weet hoe je kleine storingen kunt oplossen en kan je blindelings een trein van a naar b rijden. Ondertussen heb je je ook op persoonlijk vlak ontwikkeld, want goede communicatie naar reizigers hoort óók bij jouw rol als machinist. Het theoretische deel van de opleiding volg je via jouw school. NS verzorgt als leerbedrijf praktijkplaatsen.

Wat leer je als monteur aan de TechniekFabriek?

Wil je liever monteur worden? Kom dan bij de TechniekFabriek in Zwolle of Amsterdam! In deze unieke combinatie van werken en leren word jij in twee jaar opgeleid tot monteur treintechniek. Daarbij draai jij gelijk volledig mee bij NS. Zo doe je dus al snel veel ervaring op. NS verzorgt de stages en jouw volledige studiekosten. Bovendien ontvang jij al salaris in het tweede jaar!

Met jouw diploma mbo-2 mechatronica heb jij het begin van je carrière goed geregeld. Dankzij de samenwerking tussen het ROC en NS word je multi-inzetbaar opgeleid. Jij bent naast veel praktijkervaring dus ook helemaal klaar voor een andere baan in de technieksector als je dat zou willen.

Meer weten?

Wil je nog meer weten over het volgen van een opleiding bij NS? Klik op onderstaande button en schrijf je gelijk in voor één van open dagen.

GA NAAR DE WEBSITE

 

Hoofdconducteur_Hoofddorp