Past de studie Makelaardij en Vastgoed bij mij?

min. lezen
tio-vastgoed-en-makelaardij-header
Branded content Tio
Deze content is gemaakt door Tio

Branded content

Het kiezen van een studie kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze! Grote kans dat jij nog niet weet welke opleiding je wilt gaan volgen. Geen zorgen: met de juiste aanpak is het makkelijker dan je denkt. Om je een handje te helpen hebben wij een checklist met eigenschappen opgesteld. Misschien is Makelaardij en Vastgoed bij Tio wel iets voor jou?

Makelaardij en Vastgoed

Denk jij graag na over hoe mensen wonen en werken? En wil jij de vastgoeddeskundige worden waar je op kan bouwen? Zet je talenten dan in bij de hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed op Tio. Tijdens de studie word je meegenomen in de dynamische wereld van makelaardij en vastgoed, of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden. Zo leer je van alles over verkopen en onderhandelen en van waarde bepalen, beheren én beleggen.

Studieprogramma Makelaardij en Vastgoed

Bij Tio volg je les in kleine klassen zodat je voldoende aandacht en begeleiding krijgt en optimaal kunt presteren. Tijdens de opleiding Makelaardij en Vastgoed is praktijkgericht het sleutelwoord. Leren door doen dus. Meer dan de helft van de opleiding Makelaardij en Vastgoed staat in het teken van de praktijk. Bovendien kun je 40% van de inhoud van de studie zelf inrichten: je kiest je eigen stageplek, de minor(en), je afstudeerthema en je rol bij projecten. Op deze manier geef je een eigen touch aan de opleiding!

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties. De studie sluit dus altijd aan bij de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het studieprogramma.

Wat kun je worden?

Met de opleiding Makelaardij en Vastgoed ben je verzekerd van een waardevol diploma. Na je studie kun je veel verschillende kanten op. Ga bijvoorbeeld aan de slag als (bedrijfs)makelaar, projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder of taxateur. Of start je eigen onderneming! Het vakgebied is continue in ontwikkeling. Met jouw ondernemende mindset, scherpe blik en expertise maak jij het verschil in de Makelaardij en Vastgoed wereld!

Dit kun je worden

Ter inspiratie een aantal beroepen

  • Vastgoedbeheerder
  • Projectontwikkelaar
  • (Bedrijfs)makelaar
  • Vastgoedadviseur
  • Gebiedsontwikkelaar
  • Corporate real estate manager
  • Ondernemer
  • Taxateur
  • Accountmanager
  • Verhuurmakelaar

Herken jij jezelf in onderstaande eigenschappen?

Misschien lijkt deze studie je wat, maar ben je benieuwd of dit echt bij jou past. Daarom heeft Tio een aantal eigenschappen opgesteld die goed passen bij een student Makelaardij en Vastgoed.

tio-vastgoed-makelaardij-2

Je bent innovatief

Kun jij goed vooruitdenken en signaleer jij kansen? Ben jij leergierig en onderzoekend ingesteld? Dan beschik jij over innovatief talent! Je vindt het leuk om buiten de bestaande kaders te denken en weet waar mensen in de toekomst behoefte aan zullen hebben.

Je bent communicatief sterk

Goede sociale vaardigheden zijn belangrijk. Jij legt makkelijk contact met anderen, potentiële kopers weet jij te enthousiasmeren en je kunt goed luisteren en je inleven in de wensen van klanten. Met jouw sociale skills ben jij de verbindende factor op de dynamische woon- en vastgoedmarkt.

Sfeer proeven bij Tio
tio.nl Kom sfeer proeven!

En maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding tijdens een open dag

Je schakelt graag met verschillende partijen

In de makelaardij en vastgoed wereld krijg je te maken met verschillende partijen. Jij bent de verbindende schakel tussen deze partijen. Jij vindt dat leuk en past je snel aan in een andere omgeving. Zo krijg je ook te maken met verschillende emoties bij kopers en begeleid je cliënten ook ná het tekenen van een koopcontract.

Je vindt het leuk om je te verdiepen in nieuwe trends

Het bruisende vakgebied verandert continu onder invloed van nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en in de markt. De huizenprijzen voor consumenten stijgen al jaren en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Dit wist jij allang, want jij bent op de hoogte van de laatste trends!

Je hebt interesse in hoe mensen wonen en werken

Tijdens een feestje met familie inspecteer jij altijd als eerst het hele huis van die ene verre oom. Ook ben jij benieuwd hoe de kantooromgeving van je vrienden eruit ziet. En de Funda-app open je dagelijks!

Je bent commercieel

Dit gaat vaak gepaard met andere eigenschappen. Je kunt je goed inleven en luisteren naar de klant. Jij weet als geen ander: de klant is koning. Op persoonlijke wijze weet jij de klant te begeleiden naar de aankoop van een huis.

Je vindt het leuk om te onderhandelen

Hoe zorg je ervoor dat het voor beide partijen een win-winsituatie wordt? Dat is jouw grootste uitdaging! Daarbij is het belangrijk om zelf met sterke argumenten te komen maar ook om goed te luisteren naar het verhaal van anderen. Aan jou de taak om vanuit die verschillende ideeën tot een compromis te komen.

Je vindt bouwtechniek interessant

Of het nu om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden gaat: jij voelt je thuis in de dynamische wereld van vastgoed en makelaardij.

Je gaat altijd voor het beste resultaat

Jij hebt één doel en dat is gaan voor het beste resultaat! Uiteraard houd je de belangen van alle partijen hierbij in gedachten.

Je bent ondernemend

Jij gaat meteen aan de slag als er iets moet gebeuren! Stilzitten is niks voor jou. Jij houdt van aanpakken en neemt je verantwoordelijkheid voor wat er moet gebeuren.

Kom sfeer proeven!

Maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding tijdens een open dag

Meld je aan!

Dingen die je moet regelen als je gaat studeren 3