"Je leert hier niet zomaar iets uit een boekje. Het werkt echt zo in de praktijk"

min. lezen
Siep Bangert-Aeres_Warmonderhof73
Door Aeres MBO Dronten Warmonderhof
Door Aeres MBO Dronten Warmonderhof

Branded content

Siep Bangert koos na zijn koksopleiding voor de landbouw en verbouwt nu de groenten waarmee hij vroeger kookte. Als stadsjongen wilde hij meer de natuur in. Op mbo Warmonderhof vindt hij leuke mensen, een fijne sfeer en werk dat bijdraagt aan een natuurlijker landbouw. Lees hier zijn verhaal.

Toen hij op Warmonderhof kwam, wist hij: hier word ik gelukkig van. “Ik had nooit gedacht dat ik al zo jong op mezelf zou gaan wonen. Maar ik vind het geweldig. We vormen hier op Warmonderhof een grote vriendengroep die samen een bedrijf runt. Breekt er onverwachts een koe uit? Moeten we extra snel oogsten? Dan staat iedereen klaar om te helpen. Je maakt hier heel snel goede vrienden.”

Samenwerking tussen mens en dier

Siep had altijd al een voorliefde voor koeien. “Want zelfs als ik in de tuinbouw werk, dwaal ik altijd af naar de stallen”, zegt hij. “Ik wil de dieren het best mogelijke leven geven. Ze zijn er niet alleen om ons vlees en melk te leveren. Ik zie het als een samenwerking tussen mens en dier en dat maakt de biologische veehouderij zo mooi. Elke dag is er anders. Melken, lijnen verzetten, voeren, uitmesten, maar ook de onverwachte gebeurtenissen als je met dieren werkt. Komend jaar loop ik een halfjaarstage en dan kies ik voor een gemengd bedrijf met vee en akkerbouw. De insteek van biodynamisch boeren vind ik heel sterk. We moeten terug naar hoe het hoort en op een andere, natuurlijker manier landbouw gaan bedrijven.”

Hoe duurzaam ben jij?

En hoe kun je met jouw studiekeuze de wereld veranderen? Doe de quiz en komt erachter!

DOE DE QUIZ!

Doe de quiz en zie hoe duurzaam jij bent!

Theorie direct in praktijk brengen

Siep heeft op Warmonderhof geleerd om door te zetten en uithoudingsvermogen te tonen. “Het boerenwerk is prachtig, maar je moet niet onderschatten hoe zwaar het is. School, praktijk, werken, je huishouden: je bent de hele dag bezig. Maar je mag hier alles leren wat je wilt. Zelf ben ik niet zo goed met theorielessen, maar hier lukt het me relatief goed om op te letten. Als ik les heb gekregen over de bodem of over het gedrag van dieren, dan zie ik dat ’s middags in de kas of in de stallen zelf gebeuren. Je leert niet zomaar iets uit een boekje, het werkt echt zo in de praktijk.”

Bezoek de website van Aeres Warmonderhof
Wat is Aeres Warmonderhof?

Bezoek de website!

"Boeren is voor mij ook een hobby en ik wil er elke dag zin in hebben."

Siep Bangert studeert aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof

Siep Bangert 800x533 BOL Tuinbouw 2021_Aeres_Warmonderhof82

Eigen boerderij samen met zus

Ook Sieps zus zit op Warmonderhof. In de toekomst wil Siep samen met haar een stuk land kopen en daar een eigen boerderij met winkel of marktkraam beginnen. “Maar ik wil niet per se fulltime boer worden”, zegt hij. “Boeren is voor mij ook een hobby en ik wil er elke dag zin in hebben. Ik vind het prima om in een ander vakgebied geld te verdienen en daarmee mijn land te onderhouden.”

Volg nú de digitale rondleiding. Of meld je aan voor een meeloopdag!

 

BEZOEK WARMONDERHOF 

Bezoek een open dag
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.