Goede interieurvakmensen hebben een gouden toekomst

min. lezen
Interieurvakman_ Studiekeuzelab
Logo_Interieurvakman
Deze content is gemaakt door Interieurvakman m/v

Branded content

Deze vier opleidingen zijn er

Bij de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v kun je kiezen uit vier beroepen, in niveau 2 of 3:

Zie je op Instagram of Youtube ook wel eens mooie huizen voorbijkomen? Het zijn de interieurvakmensen die de basis leggen voor zo’n prachtig interieur. Zij leggen vloeren, plaatsen keukens, bekleden trappen en monteren allerlei soorten raambekleding.

Zo’n expert word je als je de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v volgt. Er zijn vier richtingen. Nieuwsgierig waar je uit kunt kiezen en wat je dan leert? We leggen het graag uit!

Opleiding Woningstoffeerder: “Geen dag is hetzelfde”

Een woningstoffeerder is een alleskunner. Je legt vloeren, bekleedt trappen, monteert gordijnen en plaatst zonwering. Je weet alles van tapijt, vinyl, pvc en laminaat. Je leert speciale technieken en werkt met allerlei gereedschappen en machines. Ideaal dus voor doeners die niet van stilzitten houden.

Wie interieurvakman- of vrouw wordt, is voor altijd fan. Direct een baan, elke dag is weer anders, leuke klanten, veel vrijheid en met een beetje geluk een eigen bus voor naar de klus. Gerjan is zo’n vakfanaat, hij vertelt graag wat dit vak zo mooi maakt.

Opleiding Keukenmonteur: “Keukens monteren geeft een kick!”

Als keukenmonteur plaats je nieuwe keukens die op maat worden gemaakt. Je monteert kastjes, keukenbladen, installeert apparatuur en legt klanten uit hoe deze werkt. Je werkt met verschillende machines, gereedschappen en materialen.

Kijk maar naar Anthonie. Hij houdt van het precisiewerk dat erbij komt kijken om een keuken symmetrisch te monteren, want zie al die kastjes maar eens precies op dezelfde lijn te krijgen. Hij is gek op zijn werk, want iedere keer is een maatwerkkeuken monteren weer een nieuwe uitdaging. Je moet verstand hebben van verschillende dingen, zoals houtbewerking, installatietechniek en elektra. 

Kijk hieronder hoe Anthonie aan het werk is.

Opleiding Parketteur: “Een beetje parketteur is een perfectionist”

Van alle soorten vloeren die er zijn, springt parket er extra uit. Of het nou een ingewikkelde visgraat is of brede planken, werken met een houten vloer vraagt weer om andere skills; dat leer je je tijdens de opleiding voor parketteur.

Een parketteur legt niet alleen nieuwe parketvloeren, maar kan ook oude vloeren herstellen. Tijdens de opleiding leer je alles over materialen, houtbewerking en afwerking voor een oogverblindend resultaat. Bij deze opleiding ga je bij een bedrijf aan de slag waar je meteen de fijne kneepjes van het vak leert en een dag ga je nog naar school.

Parketlegger een mannenberoep? Echt niet! Kijk maar een naar Saar Berks. Zij is werd in 2016 uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Parketleggen. Hier zie je hoe zij aan de slag is bij een klus.

Opleiding Meubelstofferen: “Meubels in een nieuw jasje”

Een meubelstoffeerder is een mooimaker. Je bekleedt meubels met stoffen. Dat kunnen nieuwe stoelen, fauteuils en banken zijn, maar ook meubels die een opknapbeurt nodig hebben.

Je leert werken met hand- en naaimachines en handgereedschap en krijgt les in nieuwe maar ook de oude stoffeertechnieken. Zo weet je meubels tot echte blikvangers te maken.

HMC opleiding Meubelstoffering__2

Baanzekerheid? Klik dan snel door

Wil jij weten wat je als interieurvakman/vrouw kunt worden? 

CHECK DE OPLEIDINGEN

interieurvakman_Studiekeuzelab_Keukemonteurs1