Studeren voor de toekomst: heb jij straks een baan die nu nog niet bestaat?

min. lezen
Studeren van de toekomst
SRH-Haarlem-logo-nieuw
Deze content is gemaakt door SRH Haarlem University of Applied Sciences

Branded content

De toekomst van werk vraagt een nieuwe levendige manier van leren samen met het bedrijfsleven. Wist je dat 65% van de studenten die nu starten met hun opleiding straks een baan hebben die nu nog niet bestaat? Hoe jij je daarop voorbereid lees je in deze blog.

Onze wereld verandert in een razendsnel tempo. Dankzij de vele technologische ontwikkelingen zijn we altijd en overal met elkaar verbonden en wordt veel werk dat vroeger door mensen werd gedaan nu overgenomen door machines. Maar maak je geen zorgen, deze vooruitgang creëert ook een heleboel nieuwe beroepen. Experts voorspellen zelfs dat 65% van de studenten die nu aan hun opleiding beginnen, straks een beroep uitoefenen dat nu nog niet bestaat. Dit zijn beroepen waarin mens en machine veel meer samenwerken en elkaars sterke punten gebruiken, zoals de creatieve en inlevende kant van mensen en de geautomatiseerde en snelle werkwijze van machines.

Vaardigheden van morgen

Om je voor te bereiden op deze toekomstige beroepen is het belangrijk dat je een aantal vaardigheden leert, waarvan de belangrijkste: een ondernemende mindset. Het kweken van zo een mindset bestaat uit:

  • Het willen en blijven leren
  • Initiatief nemen
  • Open staan voor samenwerkingen

Met zo’n mindset ben jij in staat om je snel aan te passen aan veranderende omstandigheden, zoals de nieuwe soort beroepen die vragen om een ander soort vaardigheden. Het groeien van deze mindset vraagt echter om een andere manier van onderwijs. Onderwijs dat jouw leert te ontdekken en je coacht om te leren omgaan met verandering.

Het is voor jou vooral handig om te weten welke veranderingen er spelen en of dit bij jou past. Want hoe beter jij kunt aangeven wat je wilt leren, hoe beter docenten en coaches jou kunnen helpen.

SRH-Haarlem-logo-nieuw
srh-haarlem-campus.com SRH Haarlem University of Applied Sciences

Een gloednieuwe school in de oude gevangenis van Haarlem!

De praktijklessen waren fantastisch. Het was fijn dat de focus lag op de projecten in plaats van puur op examens."

Anja Halbich – studeerde Creatieve Media aan SRH Haarlem University of Applied Sciences

Een nieuwe manier van leren

Het onderwijs heeft een andere manier van lesgeven nodig om jou klaar te stomen voor de toekomst. Een mooi voorbeeld hiervan vind je binnen SRH Haarlem University of Applied Sciences. SRH Haarlem University of Applied Sciences, gevestigd in de oude Koepelgevangenis van Haarlem, is een goed voorbeeld van een hogeschool die samenwerkt met lokale bedrijven. Er is een mix van verschillende middelgrote bedrijven gevestigd in de koepel, zoals digital marketingbureau Endeavour en innovatiecentrum Cupola XS. Hierdoor sta je als student van SRH Haarlem University of Applied Sciences met één voet in de praktijk.

Iedere ochtend krijg je les en coaching en in de middag werk je aan een project met een bedrijf. Je kunt al meteen zien hoe de baan van morgen er voor jou uitziet. Ook leer je hoe je jouw vaardigheden kan uitbreiden en gebruiken binnen elke baan die je wilt gaan doen. Dit is onderdeel van het onderwijsconcept CORE.

Welke opleidingen kun je bij SRH Haarlem University of Applied Sciences volgen?

  • Creative Media
  • Business Psychology
  • Digital Transformation Management

Neem vooral een kijkje op de website van SRH Haarlem University of Applied Sciences en ontdek hoe deze studies jou klaarstomen voor de toekomst.

Benieuwd naar SRH Haarlem University of Applied Sciences?

 

BEZOEK EEN OPEN DAG

Bezoek een open dag op Haarlem Campus
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.