Deze content is gemaakt door Haarlem Campus
Branded content
Hoe gaan we om met armoede? Ongelijkheid? De schending van de mensenrechten? Goed onderwijs voor iedereen? Klimaatverandering? Oorlog? Wereldleiders, internationale organisaties en bedrijven denken voortdurend na over deze problemen en proberen door creatieve samenwerking, kritisch denken en communiceren oplossingen te vinden.
Want wat zou er gebeuren als jij je als student gaat richten op de uitdagingen van de wereld? Studenten hebben immers niet alleen goede ideeën, maar brengen in hun poging om een eigen stem en plek in de wereld te vinden vaak nieuwe, unieke of zelfs betere inzichten op tafel. Inzichten die de gevestigde orde niet ziet of vermijdt te zien en aan de basis staan voor het oplossen van de complexe uitdagingen van de wereld.
gelooft dat de nieuwe generatie probleemoplossers een belangrijke schakel zijn in het oplossen van de kritieke uitdagingen van de wereld. Maar hoe kan de generatie van de toekomst ook helpen? Hoe kun jij, als student, de wereld een betere plek maken?
Het onderwijssysteem in de wereld bevindt zich in een crisis. Volgens UNESCO zijn er wereldwijd 750 miljoen volwassenen die niet kunnen lezen of schrijven. Daarnaast zijn er miljoenen kinderen die niet naar school gaan en nog veel meer kinderen die niet de basisbeginselen leren om te slagen in het leven.
Als toekomstig student kun je helpen door meer bewustzijn voor dit probleem te creëren en bijvoorbeeld (digitale) onderwijsoplossingen te bedenken.
Wetenschappers zijn het erover eens dat klimaatverandering plaatsvindt en het gevolg is van menselijke activiteit. De effecten van klimaatverandering zijn onder meer extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen en orkanen, en vernietigende bosbranden.
Jij kan klimaatverandering helpen aan te pakken door jezelf en anderen voor te lichten over het probleem en duurzamere keuzes te bedenken en maken.
De laatste jaren is ontbossing wereldwijd een groot probleem geworden. Bomen worden in een alarmerend tempo gekapt, wat een grote invloed heeft op de klimaatverandering en het welzijn van onze natuurlijke omgeving. Als we onze planeet willen beschermen, moeten we manieren vinden om de ontbossing een halt toe te roepen.
Als student kun je hier met jouw verfrissende inzichten oplossingen voor aandragen, daarnaast kan je ook een belangrijke rol spelen bij de bewustwording van anderen.
Honger, schoon drinkwater en armoede zijn grote problemen in de wereld. Veel mensen hebben nauwelijks toegang tot voedsel en schoon drinkwater, en nog veel meer mensen leven in armoede.
Er zijn manieren waarop jij kunt helpen bij honger en armoede. Een manier is om samen te werken met liefdadigheidsinstellingen die zich inzetten om een einde te maken aan honger en armoede. Door hen te helpen bij het inzamelen van geld en middelen en bewustzijn voor het probleem te vergroten, groeit het aantal mensen wat zij kunnen helpen.
De afgelopen jaren zijn mensenrechten een onderwerp van zorg geweest voor mensen over de hele wereld. Van de behandeling van vluchtelingen tot de #MeToo-beweging, mensen spreken zich steeds vaker uit over schendingen van hun rechten. Helaas zijn er veel gevallen waarin individuen of groepen niet in staat zijn om op eigen kracht voor hun rechten op te komen, vanwege onderdrukking of de last van de situatie.
Hier kunnen toekomstig studenten als jij een rol spelen door deze individuen en groepen te helpen bij het vertellen van hun verhaal en het bereik van hun boodschap te vergroten.
Het unieke curriculum van onze Bachelor programma’s ,
en
zijn ontworpen om studenten de vaardigheden te geven die nodig zijn om echt impact te maken. Je leert van ervaren professionals die gepassioneerd zijn over het bouwen aan een betere wereld. En je krijgt de kans om te werken aan projecten die ertoe doen. Zo gaan alle eerstejaars studenten aan de slag met de module "Global Challenges". Daarin bespreken we de uitdagingen waar de wereld momenteel voor staat en leren we studenten hoe ze vanuit hun vakgebied kunnen helpen de wereld van morgen te ontwikkelen.
27 juni 2022 geschreven door Haarlem Campus