"De opleiding bij Provalliance brengt me verder in de richting van het beroep Haarstylist"

min. lezen
Verhaal van Inge over Provalliance
Provalliance en formules
Deze content is gemaakt door Provalliance Nederland

Branded content

Inge Roos is 18 jaar en woont in Noordwolde. Momenteel volgt ze de opleiding Kapper niveau 2 bij Landstede Zwolle. Daar zit ze in de Provalliance klas praktijkleren, waarbij ze twee dagen in de week meeloopt in één van de salons van Provalliance.

Een warm welkom

“Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Team Kappers Meppel en ik voel me helemaal thuis. Een gezellige huiselijke sfeer met leuke collega’s waar ik heel veel van leer in de praktijk. De eerste dag moest ik erg wennen in de salon, maar door het team ben ik warm ontvangen en werd ik goed geholpen bij mijn opdrachten die ik vanuit school moet uitvoeren. Ook heb ik regelmatig trainingen in de salon waar ik modellen voor mag meenemen.”

Een dag in de salon bij Team Kappers

“De dag in de salon begint met de dag opstart met de coach van school, dit is een online meeting via Teams. Hierin wordt besproken wat er deze dag van ons wordt verwacht in de salon en wat er precies op het opleidingsprogramma staat. Dit is super fijn, je weet op deze manier altijd welke schoolopdrachten je moet uitvoeren in de salon. Na deze opstart ga ik eerst aan de slag in de salon, het wassen van klanten, verzorgen van een warm ontvangst voor de klanten en ik mag ook al weleens een basis kleurbehandeling inzetten. Als de lunch erop zit ga ik aan de slag met mijn schoolopdrachten, het verschilt of deze opdracht in de salon moet worden uitgevoerd of eventueel op een oefenhoofd. Nadat deze opdrachten zijn goedgekeurd door mijn praktijkopleider mag je spreken van een geslaagde en leerzame dag in de salon!”

Provalliance biedt mij tijdens het doorleren ook een mogelijkheid om te werken bij een van hun andere merken. Hoe tof is dat!?

Inge Roos volgt de opleiding Kapper niveau 2 bij Landstede Zwolle. en Provalliance Nederland

Inge volgt de kappersopleiding bij Provalliance

De samenwerking van Landstede en Provalliance

“Doordat Landstede samenwerkt met Provalliance word je vanaf de intake op school tot de eerste dag in de salon heel goed begeleid. Zo hebben wij op school een bijeenkomst gehad waarin Provalliance verteld heeft wie zij zijn. Daar leerde ik dat Provalliance meerdere kappersformules heeft, namelijk: Cosmo Hairstyling, Team Kappers & BrainWash. Ook kregen wij bij deze bijeenkomst te horen wat we moesten doen om te solliciteren en hoe een dag in de salon eruitziet. Een goede begeleiding naar een leuke leerplaats binnen één van de salons van Provalliance dus!”

PA-academy
provalliance.nl Check Provalliance

Ontdek welke opleidingen Provalliance voor jou heeft

Welke begeleiding biedt Provalliance?

“Vanuit Provalliance krijgen we regelmatig inspirerende gastlessen op school. Dit is zeer leerzaam en praktijkgericht. Naast deze lessen is de afdeling educatie van Provalliance regelmatig aanwezig bij onze examens. Tijdens deze examens wordt er gekeken naar ons niveau, zodat Provalliance de juiste begeleiding kan geven in de salons. Het is een superleuke toevoeging aan je opleiding als je het vergelijkt met de reguliere opleidingen. De persoonlijke begeleiding en de aandacht voor de student bij Provalliance brengt je tijdens je opleiding steeds een stapje verder richting Haarstylist.”

Hoe zit de toekomst er voor Inge uit bij Provalliance?

In de toekomst wil ik graag doorgroeien bij Provalliance! Na het behalen van niveau 2 Kapper bij Team Kappers Meppel, wil ik doorstuderen naar Niveau 3 Dame & Heer. Provalliance biedt mij tijdens het doorleren ook een mogelijkheid om dit bij een andere formule te doen. Hoe tof is dat! Mijn doel is om uiteindelijk Haarstylist Dame & Heer te behalen binnen de formule Cosmo Hairstyling.”

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van het verhaal van Inge? Heb jij interesse in een opleiding binnen één van onze Provalliance klassen? Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie en meld je aan!

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van het verhaal van Inge?

Neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie en meld je aan!

GA NAAR DE WEBSITE

Provalliance Academy
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.