8 redenen waarom hairstylist zo'n leuk beroep is

min. lezen
provalliance
Provalliance en formules
Deze content is gemaakt door Provalliance Nederland

Branded content

Hoe lekker is het om met een nieuwe frisse coupe de kapsalon uit te lopen en het gevoel te hebben dat je de wereld weer aankan? Maar hoe mooi zou het zijn als jij degene bent die de mensen blij kan maken met een nieuw kapsel? Dat is precies wat je doet als hairstylist. Wat maakt het beroep Haarstylist zo leuk? Check de 8 punten in deze blog.

1. Jij maakt elke dag weer mensen blij met hun nieuwe coupe

Weg met die coupe de troep: happy new hair! Een hairstylist maakt mensen gelukkig met een nieuwe coupe. Weg met die bad hair day. Zet de schaar erin, kleurtje erbij? Prima! Samen met de klant bepaalt de hairstylist hoe hij of zij er de komende periode uit gaat zien.

2. Als haarstylist ben jij elke dag weer creatief met jouw vak bezig

Weet iemand even niet wat hij of zij wil? Dan laat de hairstylist zijn of haar creatieve brein los en gaat ie aan de slag. Het leuke is dat je samen mag bepalen wat het beste bij de klant past.

3. Groei door! Een hairstylist krijgt veel vrijheid bij het uitvoeren van het beroep

Naast het vak haarstylist zijn er veel andere doorgroeimogelijkheden zoals manager van een eigen salon. Liever mensen opleiden? Wanneer je ervaren genoeg bent kun je zelf ook junioren gaan opleiden als opleider.

PA-academy
provalliance.nl Check Provalliance

Ontdek welke opleidingen Provalliance voor jou heeft

4. Een hairstylist is een echte vakexpert

De nieuwste technieken, de laatste trends: de hairstylist kent ze allemaal. Je zit bovenop de kennis en mensen komen naar jou toe voor advies. Tegelijkertijd zorg je dat je kennis up-to-date blijft door het volgen van cursussen of het bezoeken van verschillende (mode)shows.

5. Jij bent een persoonlijke adviseur voor jouw klant

“Ik weet niet wat ik wil met mijn haar.” of: “Wat past het beste bij mij?” of: “Ik wil het helemaal anders, maar ik durf eigenlijk niet.”. Hairstylist to the rescue! Want de hairstylist weet precies wat wel of niet past, hoe iemand het beste zijn of haar haar (woordgrapje) kan dragen, noem het maar op. Geen vraag te gek, jij weet er iets op. Zo geef je als hairstylist altijd het beste advies en maak je de mensen blij.

6. Jouw eigen haar zit altijd goed

Misschien nog wel het fijnste van dit beroep: je haar zit altijd goed! Kom je er zelf even niet uit? Dan is er wel een collega die jouw haar kan doen. En de beste producten zijn altijd binnen handbereik. Met jouw eigen creativiteit kun jij helemaal jouw eigen style creëren.

team provalliance

7. Je werkt dagelijks met de leukste collega’s

Dat brengt ons bij het volgende punt: collega’s. Hiermee sta je dag in, dag uit in de salon. Je deelt lief en leed en werkt als team hard om de klanten helemaal happy te maken. Een hairstylist werkt dan wel alleen aan een klant, het is een echte team effort. Want een goede sfeer op de vloer straalt natuurlijk ook af op de klanten.

8. Een hairstylist zit nooit stil

Tot slot: een hairstylist zit nooit stil. Sterker nog, dat zit niet in je aard. Je wilt altijd bezig zijn met beauty, mode, trends, haar en je klanten. Denk jij nu: dat ben ik! Dan is de opleiding tot hairstylist misschien wel iets voor jou!

Houd je niet van stilzitten? Dan is de opleiding hairstylist zeker wat voor jou

Als je een van de opleidingen bij Provalliance volgt tot hairstylist, begin je als junior. Maar hoe verdiep jij je als junior stylist in alle weetjes over bijvoorbeeld technieken of trends? Provalliance begeleid je hierin. Je volgt de opleiding bij een van de salons van Cosmo Hairstyling, Team Kappers of BrainWash.

  • Provalliance neemt jou mee in alle interessante socials zoals Instagram, Pinterest etc. Wist je trouwens dat de salons van Provalliance ook actief zijn op deze kanalen?
  • Tijdens de opleiding volg je inspirerende gastlessen op school.
  • Volg trendgerichte trainingen in de salon, zodat jij jouw klanten ook als junior stylist kunt adviseren over de nieuwe trends.

Denk jij nou: ik wil hairstylist worden?

Kijk dan naar de opleidingen van Provaillance!

GA NAAR DE WEBSITE

Provalliance Academy
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.