Stage lopen bij Chantal Janzen

min. lezen
Stage lopen bij Chantal Janzen
TMO_university
Deze content is gemaakt door TMO Fashion Business School

Branded content

In het laatste semester van TMO loop je stage bij de meest uiteenlopende (fashion)-bedrijven. Bij het mediabedrijf van Chantal Janzen bijvoorbeeld. Hoe je daar terecht komt? ‘Gewoon doen’, zegt Eva Knaap.

Vertel eens iets over je stage

‘Ik loop stage op het hoofdkantoor van &C in Amsterdam. Ik werk daar als stagiaire beeld & productie of makkelijker gezegd als ‘modestagiaire’. Voor zover ik weet ben ik de eerste TMO’er die er stage loopt. Mijn werkzaamheden vallen binnen beeld en productie en bestaan uit onder andere de styling van de cover van &C Magazine. Ik assisteer bij het zoeken naar de juiste locatie, de kleding van Chantal en alle andere zaken die bij het organiseren van een covershoot komen kijken. Hetzelfde doe ik voor de modeserie en het ‘groot interview’ met Chantal en een BN’er. Zo heb ik onder andere geassisteerd bij de styling van Victoria Koblenko, Suzan & Freek, Barbara Sloesen en Chantal’s vaste visagist Leco van Zadelhoff.

TMO_university
tmo.nl Meer weten over TMO?

Bezoek de online open dag op 15 april!

Wat maakt jouw stage zo interessant?

Vraag me liever wat niet interessant is aan mijn stage! Alles is leuk en leerzaam. Ik schrijf online modeartikelen, doe de styling voor meerdere series van het magazine, heb veel contact met PR-bureaus en ik mag meedenken over nieuwe concepten en thema’s. Het is zó veelzijdig en afwisselend! Ik voel mezelf volwaardig lid van het team en totaal niet ‘de stagiaire’. &C is in meerdere opzichten een interessant bedrijf. Ze hebben veel verschillende pijlers: een maandelijks magazine, meerdere specials, een online platform, social media, tv-programma’s en Chantal zelf natuurlijk. Dat maakt &C heel uniek.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Ik ben van mijn bel-angst af, haha. Ik loop hier stage vanaf juli en ik moest heel veel bellen. Dat was in het begin wel een dingetje. Maar buiten dat heb ik natuurlijk ontzettend veel andere dingen geleerd. Ik fiets heel Amsterdam door om de mooiste outfits bij elkaar te sprokkelen voor verschillende shoots met steeds andere concepten. Dat gaat me steeds beter af. Ook heb ik mijn liefde voor schrijven ontdekt. Dat gaat me makkelijker af dan ik van tevoren had gedacht. Ik heb natuurlijk geen journalistieke achtergrond maar ben er wel achter gekomen dat ik in de toekomst iets met schrijven wil gaan doen.

Zo heb ik onder andere geassisteerd bij de styling van Victoria Koblenko, Suzan & Freek, Barbara Sloesen en Chantal’s vaste visagist Leco van Zadelhoff

Eva Knaap

Hoe ben je bij &C gekomen?

Ik vind Chantal en &C al heel lang erg leuk. Dus toen ik begon met het zoeken naar een geschikte stageplaats ging ik als eerste bij &C kijken, ook omdat ik al sinds jongs af aan bij een magazine wilde werken. Omdat er geen stagevacatures online stonden, heb ik een open sollicitatie gestuurd. Tot mijn grote vreugde werd ik uitgenodigd voor een video-gesprek. Het was meteen bingo; ik mocht beginnen.

Welke theorie van TMO kan je tijdens je stage in de praktijk brengen?

Zonder twijfel de personal development lessen en de communicatieve vaardigheden. En aanpakken! Op TMO leren we dat een hands on mentaliteit in deze business heel belangrijk is. Die attitude komt hier zeker goed van pas.

Welke tips heb je voor studenten die op zoek zijn naar een tof stageadres?

Ook al lijkt iets onbereikbaar, doe het gewoon! Ik had ook niet gedacht dat deze stage zou lukken, maar kijk waar ik nu zit.’

ASK A STUDENT

Meer weten? Check de voorlichtingsactiviteiten van TMO

MELD JE DIRECT AAN

 

eva-knaap-stage-chantal-janzen