Je hoeft geen fashion-designer te zijn om in de mode te werken

min. lezen
TMO-Joy-van-der-Sande-BESTSELLER
TMO_university
Deze content is gemaakt door TMO Fashion Business School

Branded content

Joy van der Sande (23) was nét afgestudeerd en kreeg voordat haar stage afliep al een baan aangeboden bij OBJECT en VILA. In het laatste semester van TMO liep Joy stage bij BESTSELLER, het moederbedrijf van bekende merken als VILA, VERO MODA, ONLY en JACK & JONES. Zij vertelt haar verhaal in deze blog.

Vertel eens iets over je stage

‘In september ben ik begonnen aan mijn stage bij BESTSELLER als sales support medewerker voor het merk ONLY. Het was een heel veelzijdige stage met allerlei verschillende werkzaamheden. Ik had contact met de klanten, maar deed ook de orderverwerking, het onderhouden van het B2B (business to business)-Instagram account en ik mocht collectiemeetings bijwonen. BESTSELLER is een internationaal fashionbedrijf en dat maakt het ook superinteressant. Naast het contact met klanten heb je ook regelmatig te maken met het hoofdkantoor in Denemarken en werk je samen met collega’s van verschillende nationaliteiten.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Toch wel het omgaan met verschillende typen klanten. Elke klant is verschillend. Zeker nu met corona merk je dat heel goed. Je moet continu luisteren naar de wensen van de klant en daar passende oplossingen bij bedenken. Gisteren had ik bijvoorbeeld een afspraak met een klant in onze showroom en hebben we bekeken hoe we hun social media beter kunnen inzetten.

Hoe ben je bij BESTSELLER terechtgekomen?

Via de sollicitatiedagen van TMO. School organiseert dit soort dagen in samenwerking met allerlei verschillende fashionbedrijven. Ik raakte tijdens de sollicitatiedag in gesprek met de recruiter van BESTSELLER en ik werd daardoor zo enthousiast over het bedrijf dat ik later contact heb opgenomen over de stagemogelijkheden. Ik mocht op gesprek komen voor een stage bij ONLY en NAME IT en heb uiteindelijk voor ONLY gekozen.

En je mag blijven? Vertel!

Ja! Voordat ik twee weken geleden hoorde dat ik geslaagd ben, kreeg ik bericht dat ik bij BESTSELLER mocht blijven. Ik ben op 1 februari als sales support begonnen bij OBJECT en VILA. Bij ONLY was geen passende vacature in de sales dus toen zijn ze gaan kijken waar binnen het bedrijf vacatures waren en waar ik het beste op mijn plek zou zijn. Momenteel word ik ingewerkt. Het is de bedoeling dat ik in de toekomst een zelfstandige salesfunctie met veel verantwoordelijkheid krijg. Je runt dan bijvoorbeeld je eigen showroom voor het merk waarvoor je werkt. Je krijgt hier heel veel kansen!

Joy van der Sande - BESTSELLER - Linda Meiden-2016

En vertel eens over je studie. Hoe ben je bij TMO terechtgekomen?

Ik heb eerst op AMFI gezeten maar dat bleek een te creatieve opleiding voor mij te zijn. Ik kwam er vrij snel achter dat een commerciële opleiding mij beter zou liggen.

Ik ben toen naar een open dag op TMO gegaan en heb mijzelf meteen ingeschreven. Ik weet het nog heel goed. Ik keek mijn vader aan en zei: “dit is het!”

Hoe is het laatste jaar van je studie gegaan, in coronatijd?

Het is natuurlijk voor iedereen een heel vervelende situatie en online lessen zijn zeker niet ideaal, maar ik denk dat er ook voordelen zijn. Voor mij gold dat ik al mijn scriptie-interviews online kon doen wat veel effectiever en efficiënter was. Ik had het geluk dat ik mijn stage kon beginnen in een periode van versoepelingen waardoor ik op kantoor ben ingewerkt. Ik werk nu ook veel vanuit huis maar dankzij de goede inwerkperiode aan het begin van mijn stage kon ik vrij snel echt aan de slag. Zowel thuis als op kantoor.

TMO helpt je echt verder in je zoektocht naar een geschikte stageplek of een baan.

Joy van der Sande

Welke theorie van TMO kan je tijdens je stage in de praktijk brengen?

Met name aan de lessen personal development heb ik heel veel gehad. Je krijgt dat vak gedurende je hele studie en elk semester heb je een nieuw ontwikkeldoel. Je blijft daardoor jezelf continu uitdagen en leert waar je kracht ligt maar ook je verbeterpunten. Dat stukje zelfreflectie heeft TMO, en met name mijn tutor, bij mij naar boven gehaald. Zij zag al heel snel waar ik goed in ben en waaraan ik nog moet schaven.

Wat is je leukste herinnering aan TMO?

Het project waar ik het meest tegenop zag; de Outdoor. In semester 3 ga je met je studiegenoten een paar dagen survivallen in de bossen. Niet alleen voor de fun want je moet allerlei opdrachten en een management game doen. Het was een geweldige manier om je medestudenten én jezelf te leren kennen. Ik had het nooit willen missen!

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Toen ik net op TMO zat, wilde ik van alles. Eerst in de productie, later in de logistiek en uiteindelijk is het sales geworden. Nu vind ik dat ik vooral moet gaan ervaren en erachter moet komen wat het beste bij mij past. Daar ligt nu mijn focus. Ik had nooit gedacht dat ik in de sales zou gaan werken, en here I am.

Tot slot; heb je een tip aan studenten?

TMO leidt heel breed op en je krijgt enorm veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Dat helpt je echt verder in je zoektocht naar een geschikte stageplek of een baan. Grijp die kansen!’

TMO Events

Check snel welke TMO events er de komende tijd zijn!

 

GA NAAR DE TMO EVENTS

TMO-Joy-van-der-Sande-BESTSELLER