Dit je moet weten over de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek 2.0 en de International Days

min. lezen
SKL VW ID 2.0

Van 16 t/m 21 november is de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek 2.0 en op 18 en 19 november de International Days! Een week vol online webinars over studiekeuze, opleidingen, 1-op-1 studiekeuze-coaching en een stap naar het buitenland. Hier leggen we je uit hoe het werkt!


Salma deelt haar ervaring met de Voorlichtingsweek!

International Days

Dit keer gaan we op 18 en 19 november ook de grens over tijdens de International Days, in samenwerking met Nuffic en NWS. Dus droom jij van een studie, stage, taalreis of een tussenjaar in het buitenland? Volg dan zeker 1 of meerdere webinars bij de International Days! 

Stap 1: Kijk eens rond

Het begint heel makkelijk: klik op deze link, check het aanbod en registreer je (in de menubalk vind je de registreer-knop). Direct registreren voordat je het aanbod checkt kan ook. Dat doe je via deze link.

Op de homepage kun je kiezen uit 'Studiekeuzelab Voorlichtingsweek november 2020' en 'International Days 2020'. Klik op 1 van de 2 en ga naar het programma.

Om het makkelijk te maken, hebben we in het programma een aantal filters toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld de dag en het niveau waarop je wilt studeren kiezen. Super easy! Een voorlichting selecteer je simpel door erop te klikken. Daar vind je waar de voorlichting over gaat.

Stap 2: Kies je Webinar

Heb je iets gevonden? Mooi! Als je bent ingelogd kun je je aanmelden voor een webinar of 1-op-1 coachgesprek. Klik op de voorlichting, druk op ‘Aanmelden’ en je bent aangemeld. Je krijgt automatisch een mailtje met een bevestiging. Een kwartier voor aanvang van de voorlichting krijg je ook nog een reminder. Kijk zeker verder naar andere voorlichtingen, want je kunt er natuurlijk de hele week meerdere volgen.

voorlichtingsweek
Wat is de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek?

Check de video over de Voorlichtingsweek!

Alle webinars en gesprekken zijn helemaal gratis!

Stap 3: ‘Mijn Voorlichtingen’

Bij ‘Mijn Voorlichtingen’ kun je zien wat je allemaal hebt geselecteerd. Dit is een belangrijke pagina, want vanuit hier kun je deelnemen aan het webinar. Als je je bedenkt, kun jij je hier ook uitschrijven. Kan je toch niet? Geen punt, maar schrijf je wel ff uit. Het is maar 1 druk op de knop ;). Trouwens, je kunt alle webinars achteraf terugkijken! 

Wanneer je bent aangemeld krijg je automatisch tijdens de Voorlichtingsweek een update met het programma van die dag. Zo hoef je niks te missen.

Stap 4: Volg de voorlichting

Je krijgt een kwartier van tevoren een mail of sms dat het gaat beginnen. Ga naar ‘Mijn Voorlichtingen’ en neem druk op de rode 'Deelnemen' knop.

Een webinar duurt ongeveer een half uur. Daarna heb je een Q&A waar je alles kunt vragen. Je kunt ook tijdens het webinar in de chat vragen stellen. Bedenk dus van tevoren alvast wat je wilt vragen. Zo ga je goed voorbereid je voorlichting in!

Voorbeeldvragen

Weet je niet wat je moet vragen? Bekijk hier een aantal voorbeelden

MBO
  • Wat is het verschil tussen een BOL- en een BBL opleiding?
  • Waarom zou ik kiezen voor een opleiding bij deze school en niet bij een andere?
HBO
  • Welke afstudeerrichtingen zijn er?
  • Hoort er een (buitenlandse) stage bij de opleiding?
WO
  • Hoeveel tijd vergt het studeren per week?
  • Wat is het verschil tussen deze universiteit en de studie op een andere universiteit?

Een 1-op-1 coachgesprek duurt 15 minuten. Tijdens het gesprek kan je de microfoon en de webcam aanzetten. Zo kan je live communiceren met de coach. Ook leuk voor je ouders om mee te kijken en luisteren.

Tip: Volg het webinar of het coachgesprek via je laptop of pc, met Google Chrome als browser! Dat werkt het beste.

Zo, nu ben je helemaal klaar voor de Studiekeuzelab Voorlichtingsweek. Mocht er nog iets niet duidelijk zijn, geeft niet. Mail dan naar info@voorlichtingsweek.nl. Ga snel naar www.voorlichtingsweek.nl en meld je aan. Tot dan!

Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.