Robert-Jan bezocht 8 hogescholen, maar zit nu helemaal op zijn plek

min. lezen
Robert Jan bezocht 8 hogescholen, maar zit nu helemaal op zijn plek
branded content gemaakt door CHE
Deze content is gemaakt door de Christelijke Hogeschool Ede

Branded content

Robert-Jan de Baat (20) zit in het derde jaar van zijn studie Verpleegkunde. Zijn studiekeuze is het resultaat van wat hij noemt “een vergelijkend warenonderzoek”: “Door het doen van allerlei testen heb ik ontdekt wat ik interessant vind.”

“Ik heb 8 hogescholen bezocht”

"Ik heb toen acht scholen bezocht en vergeleken door naar open dagen en meeloopdagen te gaan. Uiteindelijk bleven er twee over, één daarvan was de CHE. Ik heb altijd gezegd dat ik niet naar de CHE wilde omdat het te dichtbij is, maar toen ik terugkwam van een open avond heb ik me toch ingeschreven. Het is een open hogeschool, de sfeer bevalt me goed en een kortere reistijd is ook wel fijn.

Ik heb voor verpleegkunde gekozen omdat ik graag iets wil betekenen voor de ander. Ik wil ze kunnen helpen bij datgene wat ze nodig hebben. Met deze studie zit je niet direct aan één baan vast, je hebt nog veel wegen om daarna te bewandelen. Wat ik hierna wil? Mijn doel is nu om mijn opleiding te halen. Misschien wil ik daarna werken in de psychiatrie of bij defensie. Dat is een zoektocht. Ik ga stage lopen in de GGZ en naar kennismakingsdagen bij defensie om me te laten informeren.”

De CHE is een open hogeschool, de sfeer bevalt me goed en een kortere reistijd is ook wel fijn

Robert-Jan de Baat, studeert verpleegdkunde aan de CHE

“Ik wil gaan werken in de psychiatrie of bij defensie”

Binnen de opleiding spreken met name de colleges Communicatie & Psychologie hem aan. “Het is echt interessant op hoeveel verschillende manieren je kunt communiceren. Hoe je mensen het beste kunt benaderen waardoor je de goede gesprekken krijgt.”

Ook de stageperiode maakt veel indruk: “Het verbaast me hoe snel het leven over kan zijn. Het is heel bijzonder om te zien hoe mensen met het leven omgaan en daar keuzes in maken. Dat is soms heel dubbel.” Toch maakt hij ook mooie dingen mee: “Een van mijn mooiste ervaringen tijdens mijn stage in de thuiszorg is dat ik een compliment van een collega kreeg dat ik in een acute situatie rustig en bekwaam handelde, terwijl de cliënt centraal bleef staan.”

Naast zijn opleiding, is hij ook actief bij Studievereniging Caduceus: “Het is leuk en inspirerend om mensen uit andere leerjaren te ontmoeten: om stageverhalen te horen en welke keuzes er worden gemaakt in stage en vervolgstudies. Dat werkt ook motiverend!”

Studietip van Robert-Jan: “Wees niet bang om de foute keuze te maken”

Voor studiekiezers heeft Robert-Jan nog een tip: “Wees niet bang om de foute keuze te maken. Op een gegeven moment moet je gewoon kiezen. Ga veel vergelijken, veel indrukken opdoen en daar een mening over vormen. Ga ook kijken bij studies die je absoluut niks lijken, als je studies weg kunt strepen is dat ook een bevestiging dat je de goede kant op gaat!”

Benieuwd naar de CHE?

Meld je aan voor de open avond op 17 november!

DIRECT AANMELDEN

Online voorlichting CHE - afbeelding (1)
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.