Noa ontdekte zichzelf op The New School

min. lezen
Noa ontdekte zichzelf op The New School
TNS Logo 2019
Deze content is gemaakt door The New School

Branded content

Noa hield niet van theorie en blokken op school. Wel van muziek. Als puber deejayde ze al. Toen ze op haar achttiende klaar was met het mbo International Business, vervolgde ze haar opleiding aan The New School in Amsterdam. Lees hier waarom zij voor TNS koos.

In augustus 2020 studeerde Noa af. Met haar Bachelor of Arts op zak vloog ze als een ontpopte vlinder de wijde wereld in. Vlak daarna releaste ze haar eerste track bij een label in Manchester. Met een baan bij Noosh Beauty – het bedrijf van Anna Nooshin –, in haar vrije tijd werkend aan muziek en in haar eerste eigen huisje, blikt Noa terug op haar studiekeuze.

Geen schoolpersoon

Voor iemand die niet echt van school houdt, is Noa toch blij dat ze nu haar hbo-diploma op zak heeft. “Toen ik 17 was wist ik niet precies wat ik wilde, daar heeft The New School me heel goed bij geholpen. De opleiding werd gaandeweg ook steeds leuker, omdat ik me steeds meer kon ontwikkelen in dingen die mij aanspraken. Daar word je heel vrij in gelaten. Dat was voor mij gewoon perfect. Ik kon ‘naar mezelf toe groeien’.”

Zo heeft Noa tijdens haar studie aan The New School de kans gehad om haar droom om dj-producer te worden na te jagen. “Ik ben zelfs afgestudeerd met als onderwerp hoe ik me als vrouwelijke dj in de markt kan zetten.”

“Ik ben altijd heel blij geweest met mijn keuze voor The New School. Vooral omdat ik vrij was om mezelf te ontwikkelen in de richting die ik graag op wilde. Via een vak als concepts & ideas bijvoorbeeld, waarin ik echt mijn eigen ding kon doen.”

Wat is The New School?
thenewschool.nl Wat is The New School?

TNS is een school die al 35 jaar bestaat en een brede opleiding biedt op het terrein van marketing, communicatie en creativiteit. Check vooral de website.

Creatieve vakken

Hoe is een opleiding op TNS opgebouwd? “In het eerste jaar krijg je veel theorievakken zoals marketing en financiën. Ik vond het hartstikke leuk, maar voor mij was dat wel moeilijk – theoretisch leren heb ik altijd lastig gevonden. Ik wil veel liever designen, of creëren. Later bleek ook dat ik ADHD heb. Toen viel het op zijn plek.”

“Naast theoretische vakken kregen we ook veel creatieve vakken. Dat vond ik heel leuk. Je hebt echt wel wat aan theorie, maar ik denk dat je qua ontwikkeling en ervaring meer bereikt met creatieve vakken.” Meer weten over het  vakkenpakket?

Je moet hard werken als je wat wilt bereiken. Jij hebt jouw leven, passies en doelen zelf in de hand.”

NOA, oud-student The New School

Wat maakt jou blij?

Na The New School had Noa echt de smaak te pakken, en ze besloot door te studeren. “Ik deed na The New School toelating op de Amsterdam Electronic Music Academy, een onderdeel van het Conservatorium. Helaas hoorde ik lang niets waardoor ik dacht dat ik niet was geselecteerd.”

Ondertussen solliciteerde ze veel, want ja, in stilzitten had Noa geen zin. “Het stomme was dat ik nergens werd aangenomen en ik voelde me best lost. Het was zomer 2020 en de muziekwereld lag door Corona op zijn gat, dus deejayen ging niet. Ik moest dus wel gaan werken want ik woon niet meer thuis. Gelukkig kwam via via Anna Nooshin op mijn pad. Nu werk ik fulltime bij haar. Het is echt een one in a million baan. Alles komt er samen: creativiteit, strategie. Alles wat ik op TNS leerde kan ik nu toepassen.”

“Ik pas nu kennis vanuit die creatieve vakken toe in mijn baan, zoals out of the box denken. Ondertussen werd ik toch uitgenodigd om te auditeren aan de Amsterdam Electronic Music Academy! Toch ben ik niet gegaan en dat was diep van binnen best een beetje een pijnlijke keuze. Aangezien ik nu een super leuke baan heb gevonden, heb ik besloten om verder te gaan met mijn muziek in mijn vrije tijd. Ik ben nu gelukkig. Ik vind dat je altijd moet kiezen wat jou blij en gelukkig maakt, want niet jezelf kunnen zijn is niet gezond. Je moet hard werken als je wat wilt bereiken. Jij hebt jouw leven, passies en doelen zelf in de hand.”

noa-the-new-school
DJ NOA

Luister naar DJ NOA op Spotify en volg Noa op Instagram

Bezoek de open avond!

Ben je benieuwd geworden naar The New School? 

SCHRIJF JE IN VOOR DE OPEN AVOND

TNS Logo Bildung 2019