Met deze 7 tips ga jij goed voorbereid naar een open dag

min. lezen
met-deze-7-tips-ga-jij-goed-voorbereid-naar-een-open-dag
Branded content van Tio
Deze content is gemaakt door Tio

Branded content

Sfeer proeven: dat ga je doen tijdens een open dag . Studenten en docenten staan voor je klaar om alles te vertellen over de opleidingen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je alles uit een open dag haalt? Wij hebben 7 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Bereid je goed voor

Er komt een hele hoop informatie op je af tijdens een open dag. Door je vooraf in te lezen, kom jij goed voorbereid sfeer proeven. Bezoek de website, vraag een studiegids aan en bepaal welke opleidingen jij interessant vindt. Neem alles even goed door en maak een lijstje met vragen die je nog hebt.

2. Neem iemand mee

Twee weten meer dan één! Neem iemand mee, je ouders of een vriend(in), in elk geval iemand die jou goed kent. Zij kunnen je helpen met bepalen of een school of opleiding bij jou past.

3. Ga naar presentaties

Tijdens de open dag kun je presentaties van verschillende opleidingen bijwonen. Pak het lijstje erbij dat je hebt gemaakt: is elke vraag beantwoord? Zo niet, stel je vragen tijdens of na de presentatie. Twijfel je over meerdere opleidingen? Ga dan naar verschillende presentaties. Zo kun je opleidingen het best met elkaar vergelijken.

4. Stel je vragen aan studenten

Op de open dagen zijn er enthousiaste studenten om al jouw vragen te beantwoorden. Studenten weten als geen ander hoe het nou echt is om te studeren, dus vraag maar raak! Waarom hebben zij deze studie gekozen? Wat vinden zij moeilijke vakken? Waar hebben zij stage gelopen? De studenten hebben de antwoorden en de tips om je te helpen kiezen.

5. Maak een praatje met een studiecoach

Bij Tio krijg je een persoonlijke studiecoach die jou tijdens je studie en je stage begeleidt. Stel al je praktische vragen aan de studiecoach. Bijvoorbeeld: wat gebeurt er als ik moeite heb met de studie? Of stel: ik heb dyslexie, hoe zit het dan met tentamens? Maar ook: hoe kom ik straks aan een gave stageplek? De studiecoach helpt je hierbij.

6. Meld je aan voor een meeloop- of proefstudeerdag

Ben je enthousiast geworden over een opleiding? Kom een dagje meelopen of proefstuderen! Bij Tio kun je een dagje meelopen met één van onze studenten. Zo krijg je echt feeling met hoe het is om op een van onze vestigingen te studeren. Bij een proefstudeerdag volg je samen met andere scholieren een aantal lessen van de opleiding van jouw keuze.

7. Volg je gevoel

De allerbelangrijkste vraag: wat zegt je gevoel na de open dag? Zie jij jezelf er al rondlopen? Laat alle informatie even rustig zakken en zet alle voor- en nadelen op een rijtje. Is het de perfecte match? Neem de tijd om een beslissing te nemen. Ook als je na een open dag nog vragen hebt, kun je Tio altijd bellen/mailen/appen om je vragen te stellen. 

Lijkt een open dag bij Tio jou wat?

Kom sfeer proeven! Maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding tijdens een open dag.

Bezoek de open dag

tio-verhaal-fabienne-cta