Leren voor mijn examen. Hoe doe ik dat?

min. lezen
leren-voor-examen-hoe-doe-ik-dat-examenbundel
examenbundel-logo
Deze content is gemaakt door Examenbundel

Branded content

Nog even en dan moet je aan de bak voor de centrale examens. Omdat je misschien geen tijd hebt om al onze tips nog een keer rustig te lezen, hebben we voor jou de beste tips op een rijtje gezet. Zo weet je precies hoe je het slimste leert voor je examens.

Tip 1: Check wat je nog moet leren

Focus je op de examenstof die je nog niet beheerst. Doe op mijn.examenbundel.nl een quickscan of orientatietoets en ontdek op welke examenonderwerpen je nog geen voldoende scoort. Meer lezen of focussen op bepaalde examenstof? Check de blog '5 supertips: zo leer je alleen wat je nog moet leren voor je toetsen en  examens'.

Tip 2: Gebruik een samenvatting

Maak een samenvatting van de stof die je moet leren of gebruik een samenvatting van Samengevat. De Samengevat bevat alle onderwerpen die tijdens het eindexamen aan bod komen. Markeer de pagina's met begrippen of onderwerpen die je nog niet kent.

Tip 3: Leer met een leertechniek

Kies een leertechniek die je gaat gebruiken. Een bekende techniek is die van het herhalen. Moet je vooral feiten en begrippen leren? Dan kan leren en herhalen met flashcards iets voor jou zijn. Maak flashcards door informatie op kleine kaartjes te schrijven die je wilt leren. Je kunt bijvoorbeeld een vraag op één kant schrijven en het antwoord op de andere kant.

Een ander handigheidje bij het leren is het gebruiken van ezelsbruggetjes. Maak een eigen rijmpje, liedje of verzin je eigen afkorting. Ook werkt het heel goed om te oefenen met oude examenopgaven. In de Examenbundels staan opgaven om te oefenen en de uitwerking en uitleg van de opgaven. Ook op mijn.examenbundel.nl kun je oefenen.

Tip 4: Leer gestructureerd

Zorg dat je voor jezelf structuur aanbrengt tijdens het leren. Een hele dag alleen maar leren, werkt vaak averechts. Structuur breng je bijvoorbeeld aan met de Pomodoro-techniek. De Pomodoro-techniek is een populaire leertechniek die is ontworpen om de productiviteit te verhogen en afleiding te verminderen.

Doordat je leert met een timer werk je in korte, intensieve periodes en kun je je energie beter verdelen over de dag. De pauzes zorgen ervoor dat je niet uitgeput raakt en helpen je om je op te laden voor de volgende Pomodoro.

Wil jij ook #zekerslagen?

Examenopgaven met de beste uitwerkingen en uitleg & gratis online oefenen en leren op mijn.examenbundel.nl. Slaag zeker en koop jouw Examenbundels met korting op examenbundel.nl

JA, DAT WIL IK!

examenbundel