5 supertips: zo leer je alleen wat je nog moet leren voor je toetsen en examens

min. lezen
zo-leer-je-alleen-wat-moet-leren-examenbundel
examenbundel-logo
Deze content is gemaakt door Examenbundel

Branded content

Nog een laatste toetsweek en dan staan de examens alweer op de planning! Voor een succesvolle eindsprint van jouw schoolcarrière is het handig om je te focussen op de lesstof die je nog niet helemaal begrijpt. Maar hoe ontdek je wat jij nog moet leren voor je toetsen en examens? Met andere woorden: hoe leer je alleen dat wat echt moet? Met deze 5 handige tips van Examenbundel.nl weet je dat binnen no time!

Tip 1: Doe een gratis quickscan

Examenstof is verdeeld in onderwerpen. Met een gratis quickscan op Examenbundel.nl weet je binnen 5 minuten welke onderwerpen je al beheerst en welke niet. Maak vervolgens op mijn.examenbundel.nl een account aan en oefen daar met echte examenopgaven per onderwerp. Zo kun je alleen dat oefenen waar je nog onvoldoende op scoort.

Tip 2: Maak een oriëntatietoets

Heb je een Examenbundel gekocht? Activeer dan jouw activatiecode op mijn.examenbundel.nl en doe de oriëntatietoets. De oriëntatietoets geeft een uitgebreider beeld van welke stof je al kent en welke niet. Bovendien ontgrendel je met de activatiecode heel veel extra oefenopgaven, uitlegvideo’s en meer! Op je persoonlijke dashboard zie je elke keer wat je nog moet oefenen.

Tip 3: Maak zelf een onderwerpenlijst

Je kunt ook zelf opschrijven wat je al weet. Kijk bijvoorbeeld op welke proefwerken je een voldoende hebt gehaald en over welke hoofdstukken die gingen. Maak vervolgens een lijst van dingen waarvan je denkt dat je ze nog moet leren. Bekijk waar je de lesstof over deze onderwerpen kan vinden. Dit kan helpen om je gedachten te ordenen en je prioriteiten te bepalen. Hierna kun je gericht gaan leren en oefenen.

Tip 4: Vraag feedback

Vraag aan anderen wat zij denken dat je nog moet leren. Vraag bijvoorbeeld advies aan je docent, mentor, klasgenoten of vrienden. Het vragen om feedback kan erg nuttig zijn om erachter te komen wat je al beheerst en wat je nog moet oefenen. Je kunt feedback gebruiken om gerichter te studeren en jezelf zo beter voor te bereiden op het examen.

Tip 5: Stel doelen

Stel duidelijke en haalbare doelen voor jezelf. Bepaal wat je wilt bereiken en wat je moet leren om dat doel te bereiken. Zet vervolgens concrete stappen om die doelen te bereiken. Je kunt daarvoor flashcards gebruiken of de Pomodoro-techniek.

Door een combinatie van deze methoden te gebruiken, kun je ontdekken wat je nog moet leren en hoe je dat kunt doen. Zet hem op met de laatste loodjes. You can do this!

Wil jij ook #zekerslagen?

Examenopgaven met de beste uitwerkingen en uitleg & gratis online oefenen en leren op mijn.examenbundel.nl. Slaag zeker en koop jouw Examenbundels met korting op examenbundel.nl

JA, DAT WIL IK!

examenbundel