Liefs uit Londen, met dank aan IELTS!

min. lezen
British Council IELTS
British Council IELTS logo
Deze content is gemaakt door de British Council
Branded content

Lara heeft haar master opleiding in Londen gevolgd. Hier ontmoette ze mensen van over de hele wereld. Maar om daar te studeren moet je wel een belangrijke taaltest doen. Daar hielp de British Council bij. Lees hier meer over hoe Lara met hun hulp de tijd van haar leven had in het Verenigd Koninkrijk. Zij vertelt haar verhaal.

Droomopleiding aan de London School of Economics

Na mijn bachelor opleiding Psychologie aan Amsterdam University College en master in Business Administration, beide in Nederland afgerond, leek het me leuk om verder te studeren in het buitenland. Tijdens mijn zoektocht vond ik de master Psychology of Economic Life aan de London School of Economics. Deze vervolgopleiding combineerde mijn bachelor en eerste master perfect met elkaar en leek daarom ook de volgende juiste stap naar de toekomst toe.

Na het volgen van de aanmeldprocedure was het lang wachten, maar toen kwam dan toch het verlossende nieuws: ik was toegelaten tot het MSc-programma Psychology of Economic Life aan de London School of Economics. Mijn Britse avontuur kon beginnen!

Buitenland ervaring: Leven in Londen inspirerend

Studeren in het VK voor mijn master was een ongelofelijke ervaring voor mij: we kregen les in een kleine klas van slechts 30 studenten die van over de hele wereld waren gekomen om te leren over deze niche combinatie van economie en psychologie, gericht op het verduurzamen van bestaande bedrijfsmodellen. Ik krijg heel veel energie van het wonen in het bruisende Londen. Voor mij heeft de stad alles te bieden wat je maar kunt bedenken, van naar het ballet gaan tot underground nachtclubs en restaurants met alle verschillende internationale keukens.

Ik heb een hele diverse vriendengroep opgebouwd in Londen, waaronder mensen uit de VS, Libië, Libanon, het VK en Nederland. Het feit dat Londen mensen uit alle hoeken van de wereld aantrekt, vind ik heel inspirerend en heeft me veel geleerd over verschillende culturen en mijn persoonlijke waarden.

De British Council heeft veel gratis oefenmateriaal die helpen bij het halen van de IELTS test.

Lara, haalde haar Engelse taaltoets via de British Council

Lara, haalde haar Engelse taaltoets via de British Council

Voorbereiding: Engels taalniveau aantonen

Om daadwerkelijk in het buitenland te gaan studeren moet er veel geregeld worden, zoals bijvoorbeeld het succesvol afronden van een Engelse taaltoets. Gelukkig hoefde ik dit niet alleen te doen, maar werd ik ondersteund door de British Council, De organisatie die in Nederland de IELTS test organiseert.

Vaak moet je aantonen welk niveau Engels je spreekt om te worden toegelaten aan een universiteit in het buitenland. De IELTS test (International English Language Testing System) is een gestandaardiseerde Engelse toets, waarbij je verschillende scores kunt halen. Je krijgt altijd een score op een schaal van 0-9. Maar welke score je nodig hebt, hangt af van de universiteit, en kun je heel makkelijk checken via  takeIELTS.britishcouncil.org.

Er zijn verschillende IELTS testvarianten, en ik heb de IELTS Academic test gedaan. De test bestaat uit vier onderdelen: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Ik heb de test in een examencentrum gedaan op papier, maar de test is nu ook op een computer te doen. Hoe dit werkt zie je uitgelegd in het filmpje hieronder:

Advies van Lara

Mijn advies zou zijn om de IELTS test goed voor te bereiden en in elk geval een paar keer te oefenen. De British Council heeft veel gratis oefenmateriaal, zoals webinars die uitleg geven over alle vier de IELTS-onderdelen. Elk webinar wordt gegeven door een gekwalificeerde IELTS-expert, die uitleg geeft over de verschillende onderdelen van de test en je vragen beantwoordt. Om onderweg even snel te oefenen, is de IELTS Prep App superhandig. Je vindt er grammaticatips, quizjes en een gratis oefentest.

Ter voorbereiding zou ik ook zeker de gratis online IELTS-oefentests doen. Hierbij krijg je ook alle antwoorden te zien, dus weet je precies waar je nog wat op moet oefenen.

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze om in het Verenigd Koninkrijk te gaan studeren. Dus als je de kans krijgt een ervaring in het buitenland op te doen, raad ik je zeker aan die te pakken!

Droom jij ook van een stage, studie of werk in het buitenland?

Kom meer te weten over de IELTS test

NAAR DE WEBSITE

Lara-foto
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.