Keukenmonteur, dat is leuk werk!

min. lezen
keukenmonteur-dat-is-leuk-werk-inretail
Logo interieurvakman
Deze blog is gemaakt door Interieurvakman/ vrouw

Branded content

Hoe tof is het om elke dag droomkeukens te monteren? Met een kookeiland van marmer? Of een koelkast die je bedient met je smartphone? Word jij blij van coole interieurs op Instagram en werk je graag met je handen? Dan is de opleiding tot keukenmonteur misschien wel iets voor jou. Lees snel verder.

Belangrijke baan

Wist je dat de meeste mensen maar één of twee keer in hun leven een nieuwe keuken kopen? Het monteren van een keuken is dus een hele verantwoordelijkheid. Daarom is een keukenmonteur ook zo belangrijk. Je maakt van een huis een ‘thuis’. Met een fijne keuken waar wordt gekookt, geleefd, gegeten en gelachen. Dat is toch heel bijzonder om mogelijk te maken? En als jouw taak erop zit, zijn jouw klanten blij!

Wat moet je kunnen als keukenmonteur?

Keukenmonteurs zijn heel precies, want het plaatsen van kastjes en apparatuur moet nauwkeurig gebeuren. Ze zijn ook slim op technisch gebied, en hebben verstand van gas, water en elektra. Het is handig als je creatief bent en ter plekke oplossingen kan bedenken. Ruimtelijk inzicht helpt daarbij. Het is ook handig als je een beetje spierballen hebt, zodat je goed kunt tillen en monteren. En vergeet vooral niet je sociale skills: klanttevredenheid staat centraal! 

Verhalen uit de praktijk

Om erachter te komen hoe het is om als keukenmonteur aan de slag te gaan, kun je het beste naar verhalen van anderen luisteren. Daarom vertellen Lola, Mark en Ronald over hun ervaring.

Lola is keukenmonteur

Keukenmonteurs, is dat niet alleen voor mannen? Nee hoor, dat valt best mee. Keukenmonteur is een vak voor iedereen die van aanpakken weet, zoals Lola (21). Lola zat eerst op de kappersschool, maar ze besloot over te stappen naar de opleiding tot keukenmonteur. En dat bevalt haar heel goed!

“Het contact met de klant vind ik het leukste wat er is!”, aldus Lola. “Ik heb er geen seconde spijt van gehad!” Wat vindt Lola zo leuk aan haar werk? “Eigenlijk is elke keuken die je installeert een soort ingewikkelde puzzel. Je begint aan een lege ruimte en je eindigt met een mooi resultaat.”

Eén van de meest bijzondere klussen die Lola heeft gedaan, was een gigantische keuken in Amsterdam. “Er moest een keukenplaat van marmer via een lift naar boven worden gehaald. Uiteindelijk zijn we twee dagen met deze keuken bezig geweest.”

Eigenlijk is elke keuken die je installeert een soort ingewikkelde puzzel. Je begint aan een lege ruimte en je eindigt met een mooi resultaat.”

Lola, switchte van de kappersschool naar de opleiding tot keukenmonteur

Lola keukenmonteur  2

“Het mooiste vak wat er is!”

Ronald begeleidt keukenmonteurs in opleiding en leert ze de fijne kneepjes van het vak. Ronald: “Als keukenmonteur leer je keukens op maat maken. Je monteert kastjes en keukenbladen, installeert apparatuur en legt aan de klant uit hoe deze werkt. Je kunt overweg met verschillende machines, gereedschappen en materialen.

Soms werk je met een team, soms werk je zelfstandig. Als je plezier beleeft aan de opleiding en je bent ook nog sociaalvaardig, dan heb je straks het mooiste vak wat er is!”

keukenmonteur-inretail
youtube.com Een dagje mee met keukenmonteur Mark

Mark is keukenmonteur geworden omdat hij houdt van precisiewerk en afwisseling.

Altijd een baan!

Met de 2 of 3-jarige BBL-opleiding voor keukenmonteur ben je 100% zeker van een baan! Want keukenmonteurs zijn zeer gewilde vakmensen. Als je de opleiding gaat doen, werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en ga je daarnaast nog één dag naar school. Je hebt dus meteen een toffe job, leert een prachtig vak en krijgt meteen betaald! Hoe fijn is dat!

Kijk op leerbanenmarkt.nl voor een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt. Of neem contact op met de school.

Check de open dagen

Je kunt de opleiding voor keukenmonteur volgen bij:

Kom sfeer proeven

Meld je direct aan voor een van de open dagen

Meld je nu aan

interieurvakman-kookplaat