Angeline Hofstee volgt de Master Euritmietherapie: "Euritmie geeft me inspiratie om me als mens te ontwikkelen."

min. lezen
angeline-over-master-euritmie-nvet
nvet-euritmietherapie
Deze content is gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Euritmietherapie

Branded content

Angeline Hofstee volgt de Master Euritmietherapie. Zij heeft haar BA euritmie op zak en volgt de Masteropleiding net over de grens in Duitsland, bij Bonn. Angeline vertelt: “Als kind kon ik thuis niet stil zitten en deed ik mee aan een jongerentheaterschool. Nu geeft Euritmie me inspiratie om me als mens te ontwikkelen."

"Welke kwaliteiten heb ik en waar zitten mijn eenzijdigheden? Het is zo mooi om te zien dat ieder mens op zijn eigen manier beweegt en daarin veel over zichzelf laat zien. Het oefenen vind ik het fijnste aan de euritmie en de therapie: ik merk “hé, daar verandert langzaam iets, daar groeit iets “ , dat vind ik heel mooi om te ervaren en ook om bij mensen te zien."

"Ik liep mijn eerste (kijk-)stage in een gezondheidscentrum. Het was voor mij nieuw om me in gezondheid en ziektes te verdiepen."

Angeline Hofstee, masterstudent Euritmietherapie

"Maar al op de eerste dag merkte ik dat je gewoon met mensen werkt en niet met ziektes! De antroposofische geneeskunde vind ik heel bijzonder. Je leert met een brede (holistische) blik naar de mens kijken. Om van daaruit te zoeken naar wat deze individuele mens nodig heeft om gezond te worden. Een ziekte is niet iets geïsoleerds: je leert te zien wàt er verstoord is geraakt, wat er te veel of te weinig is, en om dat via beweging weer in balans te brengen. Je bent in de therapie zelf actief bezig om gezond te worden.

Ik krijg in de studie veel medische vakken en door die lichamelijke processen te leren kennen leer ik ook de mens en het mens zijn beter begrijpen. Ik kan straks kiezen uit een stage met kinderen, in een gezondheidscentrum, met gehandicapten of in een ziekenhuis in Duitsland. Uiteindelijk rond ik af met een “grote stage” van 6 maanden, bijvoorbeeld in een (psychiatrisch) ziekenhuis in Duitsland en schrijf ik als afsluiting een uitgebreid patiëntenverslag.”

Een studie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, dans en beweging

Houd je van bewegen, werk je graag met kinderen of volwassenen, vind je het fijn om op het podium te staan en wil je daarna doorgroeien tot therapeut ? Dan heb je bij de opleiding tot euritmietherapeut een heerlijke studietijd (BA plus MA) en daarna een prachtig beroep!

In de BA aan Hogeschool Leiden leer je Euritmie als kunst en als pedagogiek waarbij je:

  • mensen een gezonde verbinding laat maken met zichzelf, hun lichaam, poëzie en muziek door middel van beweging
  • de innerlijke beweging en beleving van taal en muziek zichtbaar maakt

Helen via beweging, de Master Euritmietherapie

Euritmietherapie bevordert de zelfhelende, genezende krachten in de mens. Je werkt met kinderen, volwassenen of ouderen, individueel of in groepen. Je werkt aan veel verschillende soorten klachten, zowel lichamelijk als psychisch. Denk dan aan astma, rugklachten, hartritmestoornissen, kanker, diabetes, trauma en bij kinderen ook aan ADHD, slapeloosheid, buikpijn, problemen met tanden en kiezen of bijv. scheelkijken. Je kunt ook werken met mensen met een beperking.

Zie ook het filmpje met Nina Kuipers (derdejaars) student BA docent dans/euritmie en over de Master Euritmietherapie:

nina-vertelt-over-studie-euritmietherapie-nvet
Wat is euritmie?

Nina vertelt over haar studie Euritmie en Euritmietherapie

BA-opleiding docent dans/euritmie

Kenmerkend voor de BA opleiding docent dans/euritmie aan Hogeschool Leiden:
  • Persoonlijke benadering, kleine klassen
  • Lesweken afgewisseld met projectweken
  • Zeer gemotiveerde docenten en studenten
  • Stages in lager en hoger onderwijs en agogisch werkveld
  • Samenwerking met opleiding docent muziek
  • Module Vrije Ruimte

De BA opleiding concreet (voltijd en deeltijd):

  •  Vierjarige voltijd voor starters
  •  Al met PABO diploma: drie jaar deeltijd. 1 dag Leiden; 1 dagdeel oefengroep en mentor in eigen regio; meer zelfstudie.
Al met HBO diploma: vier jaar deeltijd. 1 dag Leiden; 1 dagdeel oefengroep en mentor in eigen regio; meer zelfstudie.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens een kijkje nemen op een open dag in een euritmietherapie praktijk, je bent van van harte welkom! 

Open dagen euritmietherapie

Als je echt niet (ook) voor de klas wilt staan, kun je in Zwitserland in vier jaar direct euritmietherapeut worden. Je kunt een weekje meelopen om de opleiding te leren kennen. Of naar de Open Dagen in Nederland gaan, die op de website staan van de euritmietherapeuten.

GA NAAR DE WEBSITE

euritmietherapie