In vier stappen naar een passende studiekeuze [ebook]

min. lezen
cover-ebook

Top dat je op Studiekeuzelab aan het rondkijken bent. Is het je al opgevallen dat er rechtsboven een menu staat met vijf thema’s? Start, Ontdek, Ervaar, Kies en Even Chill. Deze staan voor de fases van je studiekeuze. We hebben de eerste vier samengevat in een interactief e-book! Vet toch? Lees hier meer over dit studiekeuze werkboek.

Van nul tot honderd

Een studiekeuze maken is een uitdaging, onderschat dit zeker niet. Er zijn ontelbaar veel keuzes, en hoe weet je nou welke keuze de juiste is? Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen bij het maken van een studiekeuze, zoals studiekeuzebeurzen, open dagen, meeloopdagen en online platforms zoals Studiekeuzelab.

Toch blijft het een lastig proces. Om het wat makkelijker te maken, hebben we een e-book gemaakt waarbij je met kleine en leuke opdrachten gemakkelijk van nul tot honderd komt. Niet door middel van saaie opdrachten, maar met leuke content waar je echt iets mee kan.

ebook-gif-1

Makkelijk en digitaal

In 4 stappen en 12 opdrachten loopt jij het studiekeuzeproces fluitend door. Je begint bij jezelf: wie ben je, wat kan je goed, wat vind je leuk, enzovoort. Als je dit weet, is het tijd om jouw kwaliteiten te matchen met studierichtingen en studies. Waarom past de ene studie wel bij jou en de andere niet? In fase drie ga je dit toetsen. Je bezoekt beurzen, open dagen en meeloopdagen. Zo ervaar je de studies en scholen in de praktijk. Nu heb je als het goed is genoeg info verzameld om je keuze te maken.

Je hoeft dit natuurlijk niet in één keer te doen, tussendoor kun je heus wel ‘Even Chill’ doen. Zorg er in ieder geval voor dat je alles stap voor stap doorloopt. Elke opdracht kun je invullen in de interactieve PDF, je hoeft dus niks uit te printen. We raden je wel aan om een tablet of laptop te gebruiken.

cover-ebook
Download de PDF

Wil jij in 4 stappen tot je studiekeuze komen? Download dan nu dit e-book!

Samen met een expert

Dit e-book hebben we samen met Xandra Koops van Inspiratiemotor gemaakt. Zij is een heuse studiekeuzegoeroe en helpt jaarlijks talloze leerlingen met hun studiekeuze.

Maak jij volgend schooljaar je studiekeuze en kun jij wel wat hulp gebruiken? Download dan het Studiekeuzelab e-book en ga ermee aan de slag!

ebook-studiekeuze

Vul je gegevens in

En ga direct aan de slag met het online studiekeuze werkboek