Plannen als een pro? Blokken als een baas? GoStudent legt uit

min. lezen
Blokken als een baas met Gostudent
gostudent-logo
Deze content is gemaakt door Gostudent

Branded content

De toetsweek... Voor sommigen een feest, en voor anderen de hel op aarde waar soms alles ineen lijkt te storten. Daarom heeft GoStudent aan hun bijlesdocenten gevraagd hoe zij de toetsweken zonder kleerscheuren overleven.

Amira, 25 - Student Watermanagement & Engineering

“Toetsweken kunnen stressvol zijn, maar dit zijn een aantal tips die ik je kan meegeven! Bereid je voor op de toetsweek door goed te slapen. Wanneer je uitgerust bent, presteer je namelijk beter. Mijn geheim is gezond eten; geen suikerhoudende producten, vooral geen gefabriceerde suikers. Het is verleidelijk, maar de energiedip is het niet waard! Nootjes en pure chocola daarentegen verhogen je concentratie. Drink ook niet teveel koffie, maar probeer eens kopje gember thee. Als laatste tip wil ik meegeven dat douchen voor een toets en je netjes aankleden, ervoor zorgt dat je meer zelfvertrouwen krijgt en dat je helderder nadenkt bij ingewikkelde sommen. Zelfvertrouwen betekent zoveel!”

Marco, 19 - Tussenjaar, Bijlesdocent wiskunde

“Tweeënhalve week vooraf maak ik een overzicht van welke toetsen ik wanneer heb, zodat ik niet voor verassingen kom te staan. Daarop maak ik een planning en kan ik het even loslaten, zodat ik twee weken vooraf gestructureerd kan beginnen met leren. In de eerste week neem ik de theorie/samenvattingen door en de laatste week staat vooral in het teken van oefenen. De belangrijkste dag is die vóór het tentamen. Dan herhaal ik alles wat ik geleerd heb en moeilijk vond. Verder doe ik die week geen gekke dingen, geen afleidingen en op tijd naar bed. Dit heeft voor mij altijd al gewerkt, daarom is het ook makkelijker vol te houden!”

Rudy, 23 - Student Pabo

“Een goede voorbereiding begint bij je mindset. Als je gelooft dat je iets kan, dan gaat het ook echt veel beter! Wat belangrijk is om te onthouden, is dat niet iedereen het beste leert op dezelfde manier. Wat voor jouw vrienden het goed werkt, kan voor jou misschien juist wel tegenwerken. Misschien leer jij wel het best door elke dag één minuut te leren. Of kun jij juist het beste alle stof in één zitting doornemen. Probeer verschillende leerstrategieën en kijk wat voor jou werkt! Ik kan je ook aanraden om ezelsbruggetjes te maken, hoe bizar een ander ze misschien ook vindt. Belangrijk is dat het voor jou werkt, zodat jij in jezelf kunt geloven”

Gostudent

Laura, 22 - International Business

“Ik weet nog dat de toetsweken mij altijd veel stress gaven omdat ik alles tot op het laatste moment uitstelde. Daarom is mijn eerste tip; Maak een overzicht van wat je moet leren en maak vervolgens een realistische planning waar jij je ook écht aan kan houden 😉! Ook is het fijn om je kamer of bureau op te ruimen, zodat je geconcentreerd kan leren en niet afgeleid raakt door de rommel! Vervolgens is het heel veel herhalen en oefenen. En kijk bijvoorbeeld ook eens buiten je boek, op YouTube kun je heel veel interessante oefeningen vinden voor ieder vak!”

Vraag om hulp

Aan de hand van deze tips wordt jouw toetsweek een stuk makkelijker! Mocht je nog steeds moeite hebben met bepaalde vakken en kom je er echt niet uit? Dan staan de GoStudent bijlesdocenten áltijd voor je klaar met vragen over calculus, de relativiteitstheorie of Grieks. Want GoStudent gaat actief op zoek naar de juiste docent die bij jouw leerstijl past, die jou op de lange termijn kan helpen om het zelf te kunnen. En die je helpt om het meeste uit jouw leerstijl te halen! Waar je bij sommige vakken soms wat onzeker bent, vanwege een achterstand of omdat je misschien niet zo’n chille docent hebt, zorgen zij er persoonlijk voor dat jij beter in je vel zit. In de klas, bij het proefwerk én daarbuiten!

Welke leerstijl heb jij?

Op welke manier leer jij het beste? Doe de test en kom erachter.

DOE DE TEST!

Doe de test van gostudent