Sam en Jayden ontwikkelen zich fysiek, mentaal en professioneel: ‘We leren onszelf hier beter kennen’

min. lezen
sam-jayden-ontwikkelen-zich-fysiek-mentaal-professioneel-vdl-triple-t-academy
VDL Groep
Deze content is gemaakt door VDL Groep

Branded content

Een uniek, gratis opleidings-programma waarbij je - onder begeleiding van professionals - gaat werken aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens trainingen op toplocaties zoals FC Eindhoven en het Philips Stadion. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Niet voor de leerlingen van de VDL Triple T Academy van VDL Groep.

Sam en Jayden's verhaal

Sam Kersten (21) en Jayden Poeder (17) volgen allebei een technische BBL-opleiding op het Summa College in Eindhoven, waar Sam wordt opgeleid tot Allround lasser (niveau 3) en Jayden tot Basis lasser (niveau 2).

Wanneer ze geen les hebben op het Summa College, zijn beide heren te vinden op de werkvloer van VDL NSA Metaal in Veldhoven, onderdeel van het industriële familiebedrijf VDL Groep. Van de vier dagen die ze hier werken, gaan ze iedere vrijdagochtend aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling bij de VDL Triple T Academy.

De VDL Triple T Academy – Trots, Talent, Techniek

Als aanvulling op hun reguliere leerwerktraject volgen Sam en Jayden het programma van de VDL Triple T Academy: hét talentenprogramma van VDL Groep - ontwikkeld in samenwerking met FC Eindhoven, Mikrocentrum en PSV - voor studenten uit Eindhoven en omgeving die een technische BBL-opleiding volgen. Hier volgen ze wekelijkse trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling, sport en vitaliteit.

Zo werken Sam en Jayden aan de ontwikkeling van hun ‘powerskills’, maar ook aan hun vitaliteit en leefstijl. Hierin worden zij begeleid door sportpsycholoog René Berden en oud-profvoetballer Jens van Son. Volgens Sam en Jayden is de VDL Triple T Academy een super waardevolle toevoeging aan hun reguliere BBL-opleiding. “De VDL Triple T Academy zit vol met leuke activiteiten.

Daarnaast is het ontzettend leerzaam en je leert er nieuwe mensen kennen”, zegt Jayden. Sam: “Persoonlijk zou ik het jongens en meiden zeker aanraden om mee te doen. Het is een leuke ervaring, je leert veel en het is een boost voor je conditie!”

 

Padellen, klimmen, voetballen: aan sportieve uitdaging geen gebrek

Hoewel het programma van de VDL Triple T Academy is ontwikkeld in samenwerking met FC Eindhoven en PSV, bestaan de fysieke trainingen zeker niet alleen uit voetballen. Sam: “We hebben al erg veel leuke dingen gedaan. Zo hebben we gezwommen, geklommen, gevoetbald, een battle box training gevolgd en nog veel meer.”

Toch valt voetballen bij de leerlingen goed in de smaak. Jayden’s favoriete activiteit bij de VDL Triple T Academy was namelijk het spelen van een voetbalwedstrijd in het Jan Louwers stadion, de thuisbasis van FC Eindhoven. Na afloop van deze wedstrijd mochten Sam en Jayden ook nog penalty’s nemen in de rust van FC Eindhoven – Heracles onder het toeziend oog van een vol stadion. 

ontwikkelen-powersklls-vdl-triple-t-academy

Ontwikkeling van ‘powerskills’

Naast de fysieke trainingen die Sam en Jayden volgen, werken ze ook aan de ontwikkeling van hun ‘powerskills’. Zo worden de onderwerpen samenwerken, communiceren, ondernemerschap en resultaatgerichtheid behandeld. Sam zegt daarover: “We leren onszelf hier beter kennen: hoe we beter kunnen omgaan met stress, hoe we doelen moeten stellen en angsten kunnen overwinnen. Dat is fijn omdat we dat kunnen toepassen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld in het communiceren en samenwerken met collega’s.”

Deze ‘powerskills’, zoals ze die bij de VDL Triple T Academy noemen, zijn onmisbaar in de hightech maakindustrie omdat ze zorgen voor vitale en wendbare medewerkers.

Kracht door samenwerking: de basis van VDL Groep

De kracht van de VDL Triple T Academy wordt versterkt door het groepsgevoel dat heerst tussen zowel de leerlingen als de trainers. Ze zien elkaar iedere week en werken samen aan het behalen van hun doelen.

De onderlinge samenwerking is dan ook ontzettend goed, merken Sam en Jayden op. “De sfeer in de groep is erg gezellig en de band tussen de trainers en mij is goed”, zegt Jayden. Ook Sam kan dat beamen: “De trainers zijn gezellig en je kunt het overal met ze over hebben”. Hij voegt daar nog aan toe: “Bovendien is het leuk om eens collega’s van andere VDL-bedrijven te ontmoeten en te leren wat zij nu eigenlijk produceren en doen op het werk.”

Ter afsluiting van hun opleiding bij de VDL Triple T Academy hebben de leerlingen een mooi gezamenlijk doel gesteld: een obstacle run van maar liefst 12 kilometer! Een mooi doel om samen naartoe te werken. 

Informatieavond woensdag 10 mei

Heb jij interesse in de VDL Triple T Academy maar wil je graag meer informatie? Kom dan langs op de informatieavond op woensdag 10 mei! Op deze avond kom je meer te weten over de inhoud van het programma, de BBL-opleidingen en krijg je alle ruimte om vragen te stellen. De informatieavond start om 18.30 en duurt tot 20.00.

MELD JE NU AAN

vdl-portrait