Rob beleeft elke dag nieuwe uitdagingen in de timmerindustrie [+video]

min. lezen
Rob-houtdatwerkt
kghhm-logo-intro
Deze content is gemaakt door Houtdatwerkt

Branded content

Rob heeft van kleins af aan al een passie voor hout. Dus voor hem was het logisch dat hij daar iets mee ging doen tijdens zijn studie. Nu heeft hij een hele leuke baan in de Timmerindustrie! Lees in deze blog hoe het komt dat hij zo van hout houdt, wat hij doet als Allround Machine Operator en hoe hij doorleert voor Werkvoorbereider.

Of het werken met hout in zijn bloed zit? “Dat zou je haast wel denken. Ik heb echt een passie voor hout. Of het nu gaat om het machinaal verwerken van hout, het voor- en afmonteren van houten onderdelen of het uittekenen van hoe iets gemaakt moet gaan worden. Ik geniet er gewoon van.”

Als vakman maakt Rob spullen die elke dag gebruikt worden. Dat gaat van trappen tot deuren en van kozijnen tot ramen. “Hoe gaaf is dat?! Stel je eens voor dat die er niet waren... Mijn werk is altijd en overal. Daar ben ik trots op.”

“Alleen studeren uit een boek is niets voor mij. Ik ben een echte doener. Daarom heb ik gekozen voor leren en werken (bbl). De Timmerindustrie heeft mij alle kansen gegeven om door te groeien van mbo niveau 2 naar niveau 4.”

Meteen een (goede) baan

Rob is begonnen met de bbl opleiding Machinaal Operator niveau 2. Dat is dus 1 dag in de week naar school en 4 dagen werken. Het voordeel? Hij kreeg meteen een salaris. Rob: “Wist je dat je in de Timmerindustrie beter verdient dan in de reguliere bouw? Dit werk is helemaal mijn ding. Dat zag mijn baas ook. Dus vroeg hij: ‘Wil je hier blijven werken?’ Natuurlijk zei ik ja!”

 

Rob1-houtdatwerkt

Fbighhm
ikgahethelemaalmaken.nl Ook meteen een goede baan?

Kijk wat de Timmerindustrie voor jou kan betekenen!

Hout is mijn passie

Rob, werkt als Allround Machine Operator

Alles is heel modern

De Timmerindustrie is een moderne sector. “Hoe we nu werken is écht niet te vergelijken met vroeger. Sommige mensen zien echt nog zo’n oud beeld voor zich: Een man met een potlood achter zijn oor, zaagsel op de grond en veel herrie. Dát is het dus allemaal niet.” Wat het wel is? Computergestuurde machines, pneumatisch (door luchtdruk gedreven) handgereedschap en innovatieve oplossingen. Zoals werken vanuit een 3D Bouw Informatie Model (BIM) om gezamenlijk met meerdere bedrijven aan een zelfde bouwproject te werken.

“Deze ontwikkelingen hebben er bij mij voor gezorgd dat ik alles wil halen uit de mogelijkheden om door te leren binnen de Timmerindustrie. Leren uit een boek is niets voor mij, maar ik werk straks wel mooi op hbo-niveau. Werkvoorbereider worden is mijn doel.”

“Ik stop nooit met leren”

Nog een reden waarom Rob wil blijven doorleren is omdat elke dag hetzelfde doen niks voor hem is. ”Na mijn diploma niveau 2 ben ik direct verder gaan leren voor Allround Machine Operator (bbl) niveau 3. Toen ik ook die opleiding had afgerond heb ik bij mijn baas aangegeven dat ik heel graag wilde doorleren voor Werkvoorbereider niveau 4. Deze kans heb ik gekregen.

Al de studies die Rob heeft gedaan zijn betaald door zijn baas! “Want niet alleen ik word er beter van, hij ook. En het mooie is: ik ben iemand van de vloer. We maken hier honderden producten per week. Lekker binnen, lekker veel doen. Elke keer dat er een bestelling de deur uitgaat, ben ik weer trots.”

Wil jij meer weten?

Laat je inspireren door de Timmerindustrie!

 

DOWNLOAD BROCHURE

HDW-contact-CTA