Humor, lef en oog voor een ander: ben jij een geboren leraar?

min. lezen
han-kwaliteiten-leraar-worden
HAN_logo
Deze content is gemaakt door HAN University of Applied Sciences

Branded content

Wist je dat jouw studiekeuze helemaal niet zo groot en ingewikkeld hoeft te zijn als het misschien voelt? Je weet er al veel meer over dan je denkt. Check je Insta, TikTok of YouTube. Waar ga jij stuk om? Wat geef jij een hartje of een duimpje? Wat maakt jou blij of juist boos? Studeer wat je liket! Wil jij kinderen of jongeren lesgeven en enthousiast maken over een bepaald onderwerp? Ben je creatief en kun je goed luisteren? Dan is een baan voor de klas misschien wel wat voor jou!

Denk jij er weleens aan om voor de klas te gaan? Welke opties zijn er dan? En heb je het ook in je? Lees verder om erachter te komen.

Welke kwaliteiten heeft een leraar?

Werken in het onderwijs is zoveel meer dan ‘voor de klas staan’. Als leraar ben je ook coach, of artiest. Groepsleider. Ondernemer. Kunstenaar. Inspirator. Allemaal verschillende rollen die je als leraar kunt vervullen.

Dat maakt ook dat een werkdag voor de klas elke dag anders is. Én dat jij de rol pakt die het beste bij jou past. De traditionele rol van leraar als kennisoverdrager... Dat is het natuurlijk allang niet meer. Want de leraren die er voor jou uitspringen, waardeer jij waarschijnlijk niet om hun vakkennis, maar alles wat daarbovenop komt. Dát maakt een leraar bijzonder.

Wil jij ook een baan waar je al je talenten in kwijt kunt? Ontdek jouw mogelijkheden en word (zoveel meer dan) leraar! Wat voor leraar je ook wordt: jij gaat het verschil maken.

Schuilt er een leraar in mij?

Dat is een lastige vraag, maar er zijn verschillende manieren om hierachter te komen! "Zie jij mij voor de klas?" Een goede vraag om eens het gesprek aan te gaan met jouw ouders en vrienden. Zien zij dit voor zich? Ga eens op bezoek bij jouw oude school en praat met een leraar die jij te gek vindt. Word je er blij van? Of juist niet? Wil je eerst eens een online testje doen om verder te ontdekken welke vaardigheden er bij een leraar passen? Doe de quiz en kom erachter of jij in de wieg gelegd bent om voor de klas te staan.

Hoe word ik leraar?

Wil je leraar worden? Dan heb je op de HAN verschillende mogelijkheden om je doel te bereiken. Wil je lesgeven aan jonge kinderen? Dan is de Pabo óf 1 van de Pabo-varianten misschien wel iets voor jou. Geef je liever les aan oudere kinderen? Dan heb je bij de HAN veel keuze uit verschillende 2e-graads lerarenopleidingen. Heb je al een afgeronde hbo- of wo-opleiding op zak? Dan kun je bij de HAN de Kopopleiding volgen, dan haal je in 1 jaar tijd je 2e-graads lesbevoegdheid. Kortom, keuze genoeg! Check snel de routes die voor jou beschikbaar zijn.
ben-jij-een-leraar-side-info
Schuilt er een leraar in jou?

Doe de test en kom erachter!

Een kijkje achter de schermen

Wil jij sfeerproeven in een echte klas? Dat kan! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en mbo's zetten speciaal voor jou hun deuren open. Kies bij welke school én groep of vak jij een kijkje in de klas wilt nemen. Ervaar het zelf en voel of het beroep van leraar bij jou past.

MELD JE AAN VOOR KIJKJE IN DE KLAS

Kom sfeer proeven!

Kom naar de Open Dag van de HAN

 

MELD JE AAN VOOR DE OPEN DAG

CTA-HAN
Placeholder cta

Simpel in je inbox

Studiekeuzelab helpt je een studie kiezen.