Van TMO Fashion Business School naar New York Fashion Week

min. lezen
Van-fashion-business-school-naar-new-york-fashion-week
TMO Fashion Business School
Deze content is gemaakt door TMO Fashion Business School

Branded content

Kimberly Courtens wist als kind al dat ze later voor een langere tijd naar New York wilde. Na haar mbo-opleiding niveau 4 zou ze een taalcursus gaan doen, maar dat liep toch even anders. In dit artikel interviewen we Kimberly Courtens over haar studie bij TMO Fashion Business School en droomstage in New York.

Toen Kimberly erachter kwam dat het op TMO ook mogelijk was om een stage in het buitenland te lopen, was haar studiekeuze snel gemaakt. Ze schoof haar eerste plan voor een tussenjaar, waarin ze een taalcursus in New York wilde gaan doen, van tafel. 

“Ik wist 100% zeker dat ik mijn stage in New York wilde gaan doen. Waarom New York? Hoe dat komt weet ik niet, maar ik heb altijd een connectie gevoeld met die stad. De eerste keer dat ik in NY kwam, voelde ik mij er meteen thuis.“ Dit vertelde Kimberly aan het begin van haar studie bij TMO Fashion Business School.

image00010

Inmiddels is ze terug uit de 'city of dreams' en vertelt ze over haar superstage die startte met hét fashion event: de New York Fashion Week.

Zijn je verwachtingen van een buitenlandstage waargemaakt?

“Meer dan dat! Het was een waanzinnige ervaring. Niet alleen qua stad maar ook mijn stage bij PR bureau The Hinton Group was boven verwachting. Die begon als een soort droomvlucht met New York Fashion Week. The Hinton Group vertegenwoordigt een aantal designers en artiesten waaronder Sergio Hudson, Bally en Brent Faiyaz.”

“Tijdens de NYFW mocht ik meewerken aan elke fashion show die er gehouden werd. Dat was zó gaaf, ik kan het bijna niet uitleggen.”

Wat deed je dan precies?

“Mijn werk bestond voornamelijk uit allerlei voorbereidende klussen zoals de seating van de gasten, het organiseren van muziek, locatie, specifieke wensen van de designers, maar ook een stukje styling. Tijdens de shows zelf, is het vooral erbij zijn en kijken.”

Front row! Heb je celebs gezien?

“Jazeker. Veel bekende mensen die je alleen in films ziet en daarnaast grote namen uit de klantenkring van THG. Ook alle editors van modebladen waaronder Harper’s Bazaar en Vogue waren aanwezig. Na Fashion Week was het natuurlijk snel weer back to normal en zat ik veel op kantoor.

Mijn stagewerkzaamheden bestonden onder andere uit het screenen van persberichten en press monitoring voor onze klanten, sample tracking, overleg met editors over shoots en het meewerken aan events.”

Wat was het hoogtepunt van die 5 maanden New York?

“Toch wel Fashion Week. Dat was zo’n belevenis, ik had nooit gedacht dat ik ooit bij een Fashion Week aanwezig zou zijn. Het stadsleven in New York vond ik ook fantastisch. Ik heb heel veel internationale vrienden gemaakt, New Yorkers leren kennen én mijn Engels een flinke boost gegeven.”

Nu kennen we allemaal een oud TMO'er die helemaal verliefd is op New York. Hoe zit dat bij jou?

“Ik snap haar (Claire Lucia Simon, red.) helemaal! Ik heb niet per se heimwee, maar de stad voelde wel heel snel als een tweede thuis. Wie weet wat de toekomst gaat brengen. The Hinton Group heeft me een baan aangeboden in New York, maar ik wil ook andere steden gaan ontdekken.

Momenteel denk ik eraan om weer voor een langere tijd naar het buitenland te gaan. Naar Milaan bijvoorbeeld. Dat lijkt me ook een toffe stad. Maar wat ik daar ga doen, een master volgen of werken, is nog niet zeker.”

Meer weten over TMO Fashion Business School?

Op een open dag kun je meer te weten komen over de opleiding. Hoe is de studie opgebouwd, wat voor lessen krijg je en misschien wel het allerbelangrijkste, wat kun je ermee als je bent afgestudeerd? Kom naar de open dag op 24 juni 2023 en krijg antwoord op al je vragen.

MELD JE DIRECT AAN

Afbeelding TMO