‘Gedraag Ow' gaat over verlies, vriendschap en de impact van zinloos geweld.

min. lezen
website hearder 1076x715_gedraag ow
Cult Content Creators
Deze content is gemaakt in samenwerking met Cult Content Creators.

Gedraag Ow

Als stichting 'Gedraag Ow' (Gedraag Je) en de makers van de gelijknamige documentaire (Prijswinnaar Kristallen Film 2024), koesteren wij een gedeelde missie om onze aangrijpende documentaire 'Gedraag Ow' bij zoveel mogelijk jongeren te brengen. Deze documentaire graaft diep in het verhaal van verlies en vriendschap na de tragische dood van Guus Janssen (21), die tijdens carnaval 2022 werd doodgestoken in Horst.

Guus Janssen was een allemansvriend die geliefd was bij velen, en zijn verlies heeft een diepe leegte achtergelaten in de harten van de mensen die hem kenden. 'Gedraag Ow' volgt vier van zijn beste vrienden en belicht hun unieke banden met Guus. De documentaire neemt de kijkers mee op een emotionele reis waarbij ze getuige zijn van de ongelooflijke veerkracht van deze vrienden en de verschillende manieren waarop ze proberen om te gaan met het verdriet en het verlies dat zinloos geweld heeft veroorzaakt.   

"Het bijzondere aan Guus was dat hij overal vrienden had."

Joep, vriend van Guus

Rouwverwerking en vriendschap

Delano was erbij toen het gebeurde en worstelt met schuldgevoelens. Joep zocht zijn toevlucht in alcohol. Ibi lacht alles weg om het leed maar niet onder ogen te hoeven komen, en Bram ging in therapie. Samen proberen ze het verlies om te zetten in iets moois en richten ze een stichting op om zinloos geweld bespreekbaar te maken. De documentaire biedt een diepgaand inzicht in de complexiteit van rouwverwerking en vriendschap, terwijl het ook de kracht van samenhorigheid toont.  

Gedraag ow
www.gedraagow.nl Stichting Gedraag Ow

Na de dood van Guus proberen zijn vrienden samen het verlies om te zetten in iets moois en richten een stichting op om zinloos geweld bespreekbaar te maken. 

website hearder 1076x715_ibi

Volg Bram, Delano, Joep en Ibi in Gedraag Ow.

"Hij riep, Delano ik bloed. Ik zei doe maar rustig, komt goed. Dat waren zijn laatste woorden."

Delano, vriend van Guus

Voor in de klas

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van deze indrukwekkende documentaire als educatief hulpmiddel voor jongeren, nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij kijken uit naar de mogelijkheid om samen te werken en een positieve impact te hebben op de levens van jongeren door middel van 'Gedraag Ow'. Samen kunnen we een verschil maken.

Dirk Jeurisssen | Producer
Dirk@cult.nl
+31 (0)77 230 19 08

Vraag documentaire aan
documentaire aanvragen gedraag ow