‘Gedraag Ow' gaat over verlies, vriendschap en de impact van zinloos geweld

min. lezen
website hearder 1076x715_gedraag ow
Cult Content Creators
Deze content is gemaakt in samenwerking met Cult Content Creators.

Gedraag Ow

Guus Janssen (21) wordt tijdens carnaval 2022 neergestoken en overlijdt ter plekke. Zijn vier beste vrienden worstelen allemaal op hun eigen manier met de dood van Guus. Samen besluiten ze een stichting op te zetten en maken een indrukwekkende docu om zinloos geweld bespreekbaar te maken. ‘Gedraag Ow' (Gedraag Je) gaat over verlies, vriendschap en de impact van zinloos geweld.

Guus Janssen was een allemansvriend die geliefd was bij velen, en zijn verlies heeft een diepe leegte achtergelaten in de harten van de mensen die hem kenden. 'Gedraag Ow' volgt vier van zijn beste vrienden en belicht hun unieke banden met Guus. De documentaire neemt de kijkers mee op een emotionele reis waarbij ze getuige zijn van de ongelooflijke veerkracht van deze vrienden en de verschillende manieren waarop ze proberen om te gaan met het verdriet en het verlies dat zinloos geweld heeft veroorzaakt.   

"Het bijzondere aan Guus was dat hij overal vrienden had."

Joep, vriend van Guus

Rouwverwerking en vriendschap

Delano was erbij toen het gebeurde en worstelt met schuldgevoelens. Joep zocht zijn toevlucht in alcohol. Ibi lacht alles weg om het leed maar niet onder ogen te hoeven komen, en Bram ging in therapie. Samen proberen ze het verlies om te zetten in iets moois en richten ze een stichting op om zinloos geweld bespreekbaar te maken. De documentaire biedt een diepgaand inzicht in de complexiteit van rouwverwerking en vriendschap, terwijl het ook de kracht van samenhorigheid toont.  

Gedraag ow
www.gedraagow.nl Stichting Gedraag Ow

Na de dood van Guus proberen zijn vrienden samen het verlies om te zetten in iets moois en richten een stichting op om zinloos geweld bespreekbaar te maken. 

website hearder 1076x715_ibi

Volg Bram, Delano, Joep en Ibi in Gedraag Ow.

"Hij riep, Delano ik bloed. Ik zei doe maar rustig, komt goed. Dat waren zijn laatste woorden."

Delano, vriend van Guus

Voor in de klas

In januari 2024 ging de documantaire Gedraag Ow in première  in verschillende bioscopen in Limburg. Nu al heeft de film meer dan 10.000 mensen bereikt. Op dit moment wordt de docu aan scholen aangeboden als lesmateriaal. Wil jij deze docu ook tijdens de les bekijken? Geef de link hieronder door aan jouw school.

 

Vraag documentaire aan
documentaire aanvragen gedraag ow