Van positieve mindset tot gastsprekers: de eerste weken van Thijs op zijn nieuwe opleiding

min. lezen
Thijs vertelt over zijn eerste weken op zijn nieuwe school
Eurocollege vernseld en begeleid hbo en mbo
Deze content is gemaakt door EuroCollege

Branded content

Thijs Wijnen is dit jaar begonnen met zijn opleiding International Business & Sales aan EuroCollege in Utrecht. Zijn eerste weken waren een rollercoaster, maar hij heeft ook superveel geleerd. Lees in een interview met hem hoe hij zijn eerste weken ervaren heeft.

Even voorstellen

"Mijn naam is Thijs, ben 18 jaar en kom uit Well, een klein dorpje in Limburg. Onlangs ben ik begonnen aan mijn opleiding International Business & Sales aan EuroCollege Utrecht."

Waarom heb je gekozen om aan EuroCollege te studeren?

"Ik heb veel ambitie en ben dagelijks bezig met het beste uit mezelf te halen. Na een aantal open dagen van verschillende scholen te hebben bezocht, werd het mij snel duidelijk dat ik graag een ondernemer wil worden. Om succes te behalen is het namelijk niet alleen nodig om de theorie te kennen. Je moet ook leren hoe je dit toepast in de praktijk. Daarbij is het hebben van de juiste mindset cruciaal. Tijdens mijn intake werd mij verteld dat dit ook de vaardigheden zijn waaraan gewerkt wordt op mijn huidige school."

De docenten weten waar ze het over hebben en vertellen hier dan ook op een boeiende manier over tijdens de lessen.

Thijs Wijnen, Studeert International Business & Sales aan EuroCollege

Volgens Thijs zijn docenten kundig op EuroCollege

Wat vond je van de eerste periode?

"Leuk! Mijn EuroCollege avontuur begon gelijk anders dan op andere scholen. Daarmee bedoel ik dat wij niet direct de schoolbanken ingingen, maar eerst goed kennis konden maken met de EuroCollege-formule tijdens de Boost Your Mindset Week. Ter voorbereidingen moesten wij bijvoorbeeld al 3 boeken uitlezen; Think and Grow Rich, Digitale Dementie en Waarom de rijken alsmaar rijker worden. Vervolgens hebben wij deze boeken in detail besproken met studenten en docenten. Daarbij waren er ook gastsprekers aanwezig deze week die hun kennis en ervaringen hebben gedeeld over het bedrijfsleven.

Tijdens de eerste schoolweek hebben alle nieuwe studenten ook kennis gemaakt met de 17 regels voor succes. Deze basisprincipes hangen door het schoolgebouw heen zodat je ze altijd tijdens je studie toepast. De regels waar ik mij voornamelijk op ga focussen zijn: Een positieve instelling hebben, een vastomlijnd doel hebben en van teleurstellingen leer je. Dus over het algemeen vond ik het een hele informatieve maand en heb ik veel geleerd."

Heb je nog andere doelen voor jezelf opgesteld voor het komende jaar?

"Voor mij is het belangrijk om mijn tijd op school zo goed mogelijk te benutten. Daarom wil ik zo veel mogelijk kennis opdoen. Terugkijkend op de afgelopen weken denk ik dat dit ook gaat lukken. De docenten weten waar ze het over hebben en vertellen hier dan ook op een boeiende manier over tijdens de lessen. Daarnaast wil ik tijdens mijn studie een duidelijker beeld krijgen welke richting bij mij past zodat ik een doel kan stellen voor de langere termijn om naar toe te werken."

Wat verwacht je nog meer tijdens je studie te leren om je doelen te kunnen behalen?

Zoals ik eerder al aangaf vind ik het opdoen van kennis heel belangrijk. Doordat EuroCollege veel verschillende vakken aanbiedt, worden wij breed opgeleid. Zo hoop ik erachter te komen waar mijn passie en talent ligt. Wat ik daarbij hoop op te bouwen is een sterke mindset om ook mijn doelen te behalen. Vaardigheden zoals doorzettingsvermogen, plannen en focus zijn hier bijvoorbeeld goede voorbeelden van.

Ben jij benieuwd naar EuroCollege?

Meld je dan aan voor een open dag!

MELD JE AAN

Aanmelden voor een open dan bij EuroCollege