Het nieuwe studeren: zo gaat het eruit zien! 3 trends

min. lezen
unxt-onderwijs-toekomst
unxt-logo
Deze content is gemaakt door U.NXT Next University

Branded Content

Inmiddels zijn we allemaal gewend aan de online lessen. Sommigen noemen dit 'het nieuwe studeren', maar het onderwijs van de toekomst gaat veel verder dan het vervangen van een klaslokaal of een collegezaal door een Zoom-meeting. Hoe gaat het nieuwe studeren eruit zien?

Online studeren, maar dan anders

Het nieuwe studeren maakt gebruik van online content in de vorm van MOOCs. Dit zijn online cursussen en opleidingen aangeleverd door internationaal bekende universiteiten. Hoewel je nu misschien ook online les krijgt, is studeren via online MOOCs een hele andere ervaring. Je leert niet meer uit een boek en kijkt niet naar een docent die op een rommelige zolderkamer zijn verhaal doet.

In plaats daarvan kijk je naar professioneel ontwikkelde video’s, word je constant geprikkeld door discussies met je medestudenten en kun je de stof veel sneller tot je nemen waardoor je nog tijd overhoudt om ook! Een bijkomend voordeel is dat deze MOOCs snel vervangen kunnen worden voor andere MOOCs, waardoor het curriculum altijd actueel blijft. Altijd up-to-date informatie dus.

Studeren en gamen tegelijk?

Er wordt vaak gezegd dat studeren niet altijd leuk is. Strakke deadlines. Onhaalbare tentamens. Samenwerken met een groepje waar jij al het werk moet doen. Ach, hoort er een beetje bij, toch? Nee! Door studeren een nieuwe vorm te geven wordt het steeds leuker. Deadlines kun jij zelf met je docent in overleg bepalen. Door goede persoonlijke begeleiding is geen enkel tentamen onhaalbaar.

En dat groepje waar je liever niet mee samen wil werken? Gamification maakt elke opdracht een uitdaging voor iedereen. Dit zorgt ervoor dat elke student gemotiveerd samenwerkt om de beste resultaten te behalen. Het doel van gamification is namelijk dat je te werk gaat in een gesimuleerde werkelijkheid waardoor je meteen relevante werkervaring op doet. Het spelelement maakt het bovendien leuk en spannend.

Leren op je eigen tempo

Ook roosters worden een ding van het verleden. Door zelf je rooster te bepalen kun je veel effectiever studeren. Je studeert namelijk op de momenten die jou het beste uitkomen. Wil je liever al je werk in de ochtend uitvoeren zodat je de rest van de dag vrij hebt om andere dingen te doen? Of wil je juist uitslapen omdat je een echte nachtbraker bent? Een roostermaker bepaalt niet waar en wanneer jij leert, dat bepaal je zelf. Jij hebt de controle om jouw eigen dag in te delen.

Ontmoet U.NXT!

Weet je wat grappig is? Het nieuwe studeren is eigenlijk helemaal niet iets van de toekomst. Het bestaat al! U.NXT biedt dit onderwijs aan in de vorm van de bachelor en master Creative Business Studies. Bij U.NXT leer je door middel van MOOCs, voer je challenges uit samen met een inspirerend team op gegamificeerde wijze en bepaal jij vooral hoe je leert. Daarnaast kun je intensieve persoonlijke begeleiding verwachten.

Bij het nieuwe studeren ben jij geen nummertje, maar krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen in de richting die jij op wil. Het belangrijkste van het nieuwe studeren is namelijk dat jij je niet aan hoeft te passen aan je medestudenten en docenten, maar dat je jouw eigen pad kan bewandelen.

Meer weten over U.NXT?

Ga naar de website en stel een vraag!

 

GA NAAR U.NXT

unxt cta