Wat zijn nou de verschillen tussen een docent en coach?

min. lezen
Wat zijn nou de verschillen tussen een docent en coach?
unxt-logo
Deze content is gemaakt door U.NXT Next University

Branded Content

Je bent het wel gewend: les krijgen van een docent. Je hebt vast een aantal favoriete docenten waar je tegenop keek en die je nog steeds zijn bijgebleven. Wist je dat je naast docenten ook begeleid kan worden door coaches? Geen idee wat je daarbij moet verwachten? We zetten de vier grootste verschillen op een rijtje!

Hoe word ik geholpen?

Een eerste verschil tussen een coach en docent is de manier waarop ze je kunnen helpen. Een docent helpt je vooral met het verkrijgen van informatie en met lastige vragen of opdrachten waar je zelf niet uit komt. Een coach helpt je niet alleen met inhoudelijke vragen, maar help je juist door je te motiveren, steunen en inspireren. Snap je de opdracht niet helemaal? Vraag het je docent. Snap je niet hoe je een opdracht het beste aan kan pakken of vind je het lastig om motivatie te vinden naast al je andere hobby’s? Stap naar je coach! Samen kijk je dan naar wat het beste werkt voor jou.

In de late avonduren

Je docent staat altijd paraat voor je tijdens schooluren. Tijdens colleges of andere lessen kun je bij ze terecht met jouw problemen, maar in de weekenden en avonden sta je er veelal alleen voor. Een coach is eigenlijk continu met jouw ontwikkeling bezig. Merk je dat je het lastig vindt om in de avond nog te studeren omdat je veel liever aan het gamen bent? Of merk je dat je nergens inspiratie vandaan kan halen precies op het moment dat je een opdracht moet inleveren? Neem contact op met je coach!

Kleine details tegenover het grote plaatje

Een docent leert je de meest belangrijke stof, moeilijke theorieën en dingen die je absoluut moet weten. Een coach neemt het daarna over en leert je hoe je deze belangrijke informatie zelf kunt verwerven en hoe je die het beste kan toepassen in de praktijk. Een coach en docent werken eigenlijk dus samen om jou verder te brengen op persoonlijk én professioneel niveau. Een coach weet precies hoe jij het beste aangespoord kan worden om niet alleen book smart, maar ook street smart te worden. Dit wil je als toekomstige wereldveranderaar namelijk allebei zijn!

Zo'n coach krijg je natuurlijk wanneer je bij U.NXT gaat studeren. Meer weten over de bacheloropleiding? Klik dan hier!

Volledig de aandacht voor jou

Een ander verschil is de manier waarop docenten en coaches contact hebben met studenten. Docenten staan voor een grote groep les te geven waar ze jou de fijne kneepjes van het vak leren, terwijl een coach nagenoeg altijd één-op-één contact heeft. Een coach kan je daarnaast ook helpen met persoonlijke problemen die je liever in vertrouwen vertelt. Jouw begeleiding gaat namelijk verder dan alleen zorgen dat je je tentamens haalt. Je weet vast zelf wel dat er van studeren weinig terecht komt als je niet lekker in je vel zit. Een coach wil, net als een docent, je als persoon zien groeien en bloeien! Door samen te werken zorgen een coach en docent dat jij de beste resultaten behaald.

Meer weten over begeleid worden door docenten én coaches tijdens het studeren?

Check de website van U.NXT!

GA NAAR U.NXT

unxt cta